Obavijesti

Sport

Komentari 171

Savez ih zaboravio prijaviti na turnir gdje su mogli izboriti OI

Savez ih  zaboravio prijaviti na turnir gdje su mogli izboriti OI
3

Muče se i treniraju, dvije godine skupljaju bodove za Olimpijske igre, a onda ih Savez zaboravi prijaviti na turnir koji im je mogao donijeti nastup u Rio de Janeiru

VIDEO

Ako ste mislili da je ono što su napravili u Dinamu i U-21 reprezentaciji kiks, čekajte malo. Hrvatski judo savez upravo je podigao letvicu. Ni Blanka u najboljim danima ne bi je preskočila. Ti gafovi su mala beba prema judo savezu koji je zaboravio prijaviti svoje sportaše na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Marijana Mišković Hasanbegović i Zlatko Kumrić iz Akademskog judo kluba Student iz Splita dvije godine su se pripremali za Rio, marljivo su skupljali bodove, ali zbog nevjerojatnog nemara propustit će najveće sportsko natjecanje u svijetu, piše HRT.

U hrvatskom judo savezu nekako su ih zaboravili prijaviti na turnir koji se prošlog tjedna održao u kazahstanskom Almatyju, a koji je bio i kvalifikacijski za Olimpijske igre. Za dvoje vrhunskih sportaša više nema nade. Rio će ostati samo san, a na ta tome turniru mogli su osvojiti bodove s kojima bi nastupili u Brazilu.

"Nisam zamišljala da će mi sportski san ovako završiti"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iznimno nam je žao zbog situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Iskoristit ćemo ovo da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj - rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak, prenosi službena stranica saveza.

A ćorak su dobili sportaši koji su se dvije godine pripremali za OI. 

Marijani Mišković Hasanbegović, koja ima 34 godine, ovo je bila sjajna šansa za medalju s ozbirom da je u sjajnoj formi. Na turniru u Bakuu nedavno je osvojila srebro.

Da je tada bila zlatna, ovaj turnir na koji su je zaboravili prijaviti ne bi ništa značio. 

- Nisam zamišljala da će mi sportski san ovako završiti. Nije još završio, pokušat ću uz pomoć kluba i obitelji koja je uvijek bila uz mene, ako budem financijski bila u stanju, uzeti svjetsku i europsku medalju - rekla je za HRT Mišković Hasanbegović.

Zlatko Kumrić tek je nedavno ušao u seniore. Pred njim je još mnogo velikih natjecanja i sporski je priznao kako je i ranije mogao osigurati Rio. Ovo su riječi sportaša koji je zbog gafa ostao bez Olimpijskih igara.

- Bude ti žao i suza i svega toga. Ali treba ići dalje. Trenirati i spremiti se za Tokio. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio - rekao je Zlatko Kumrić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi