Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
124 komentara

Srbi i Makedonci na Maksimiru, u Split dolaze Škotska i Belgija

IO HNS-a svojedobno je odlučio da će protivnik iz druge i pete jakosne skupine gostovati na Maksimiru. Očekuje se zabrana gostujućih navijača na Hrvatska-Srbija

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL

Iako je do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu preostalo više od godinu dana, načelno se već znaju hrvatski gradovi domaćini koji će ugostiti pet reprezentacija iz skupine A.

Izvršni Odbor HNS-a još prije je neformalno odlučio da će hrvatska reprezentacija utakmice protiv najbolje i četvrto rangiranog suparnika igrati u Zagrebu, na Poljudu će gostovati momčadi iz treće i pete jakosne skupine, dok će Osijek dobiti utakmicu s najslabije rangiranom reprezentacijom. No, Zorislav Srebrić taj dogovor uzima s rezervom.

- Nije to nimalo sigurno, još će se raspravljati, ovisno i o kalendaru odigravanja susreta - rekao je za Sportske novosti.

U prijevodu na Maksimiru će gostovati reprezentacije s Balkana - Srbija i Makedonija, Poljud će ugostiti Škotsku i Belgiju, a u Gradskom vrtu po drugi put će zaigrati reprezentacija Walesa.

Odmah po završetku ždrijeba postavilo se pitanje sigurnosti i organizacije utakmice sa Srbijom. 

- Ne, prerano je, delegacija Srpskog saveza nije raspoložena za tu temu - rekao je glavni tajnik Zorislav Srebrić, prenose Sportske novosti.

Uefa i HNS će vjerojatno biti za opciju zabrane gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu kako bi se pod svaku cijenu spriječili navijački i politički incidenti. Takva praksa bila je i u kvalifikacijama za Euro 2000. no, navijačke skupine se potajno nadaju da će se ulaskom Hrvatske u EU 2013. osigurati uvjeti koji bi jamčili gostujućim 'drukerima' sigurnost.

Grobari i Delije bez obzira na zabranu planiraju dolazak u Zagreb

Na gostovanje u hrvatskoj prijestolnici čekamo dva desetljeća i možete si zamisliti kako nas je razveselilo da smo u skupini s Hrvatima, najavio je jedan od vođa Grobara za slovenski Siol.net pohod na Zagreb.

Najžešći navijača Partizana namjeravaju doći u Zagreb pod svaku cijenu, bez obzira na vjerojatnu zabranu ulaska u zemlju.

- Ne postoji sila koja bi nas spriječila da tog dana ne budemo u Zagrebu. Uvjeren sam da će doći i Delije te svi oni koji nose Srbiju u srcu - stoji u izjavi.

Istog su mišljenja i hrvatske navijače skupine - Bad Blue Boysi, Torcida, Armada i Kohorta koji planiraju odlazak u Beograd u vlastitom aranžmanu bez obzira nas odluku HNS-a.

Naši partneri pišu
Message