Obavijesti

Sport

Komentari 27

Srbi razbili i Talijane, Portoriko preokret odveo u drugi krug...

Srbi razbili i Talijane, Portoriko preokret odveo u drugi krug...
2

Srbi su dobili s 92-77, bez imalo problema premda se Italija držala do sredine treće četvrtine. Tada se spustila na 53-55, da bi Srbi  do kraja te dionice digli na +13, a onda pred kraj i do najvećih 90-67

VIDEO

Iako su mislili da mogu sa Srbima, sve se mane koje ima talijanska reprezentacija jasno isplivale na površinu protiv olimpijskih doprvaka. Konkretno, nedostatak visine da se u reketu bore s Jokićem, Marjanovićem i ostalima prevelik je da bi Talijani uopće ugrozili jedne od najvećih favorita Svjetskog prvenstva koji će očekivano s prvog mjesta u drugi krug.

Srbi su dobili s 92-77, bez imalo problema premda se Italija držala do sredine treće četvrtine. Tada se spustila na 53-55, da bi Bogdanović i Raduljica do kraja te dionice digli Srbe na +13, a onda pred kraj i do najvećih 90-67. Bogdanović je odigrao najbolju utakmicu na turniru s 29 poena, 20 je dodao Jokić, a kad je tako, onda je Srbe jako teško pobijediti. Kod Talijana "igrao" je samo Gallinari (27 p), dok je Belinelli bio vruć samo u prvom poluvremenu.

Poljska prva u četvrtfinale

Portoriko je preokretom pobijedio Tunis (67-64), kojom su se pridružili Španjolskoj kao druga momčad iz skupine C koja će naći u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Kini. 

U dvoboju odigranom u Guangzhouu Tunižani su u posljednje četiri i pol minute ušli s pet koševa prednosti (64-59), ali su do kraja utakmice ostali bez ijednog ubačaja. Portoriko je serijom 8-0, pogodivši dvije trice, ostvario plasman među 16 najboljih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu. Renaldo Balkman ubacio 14, a David Huertas 10 poena za pobjednike, dok su Tunižane predvodili Salah Mejri i Omar Abada s po 14 poena svaki. 

Basketball - FIBA World Cup - First Round - Group C - Puerto Rico v Tunisia

U skupini A Poljska je s uvjerljivih 80-63 svladala Obalu Bjelokosti pa će reprezentacija koja je zaustavila Hrvatsku na putu prema Svjetskom prvenstvu u drugi krug prenijeti šest bodova. Adam Waczynski sa 16 koševa i Damian Kulig s 14 poena bili su najbolji strijelci Poljaka, dok je Charles Abouo s 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

U skupinama B i D igrane su utakmice za 3. mjesto i bolji učinak u nastavku natjecanja za plasman od 17. do 32. mjesta. Nigerija je u skupini B s uvjerljivih 108-66 nadigrala Južnu Koreju, dok je u skupini D Angola u produžetku svladala Filipine s 84-81.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening