Sport

Komentari 14

Srce je OK, Strinić se vraća nogometu već ovoga tjedna?

Srce je OK, Strinić se vraća nogometu već ovoga tjedna?

Striniću su u kolovozu pronašli povećanje srčanog mišića. U Milanu su mu zabranili igrati i trenirati dok ne obavi dodatne pretrage. Ivan mora obaviti još samo jednu pretragu i ako sve bude u redu, vraća se

Ivan Strinić bio je na pregledu specijalista u Padovi, kod profesora Domenica Corrada, predsjednika Zbora liječnika Talijanskog olimpijskog odbora i vrhunskog kardiologa kojeg je angažirao njegov Milan, pišu Sportske novosti. 

Striniću su u kolovozu na redovnom liječničkom pregledu pronašli početak hipertrofije, povećanja srčanog mišića koje može uzrokovati iznenadnu smrt. Povećano srce je čest slučaj kod sportaša, ali Talijani su oprezni nakon brojnih smrti nogometaša, pogotovo nakon što je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori.

Zato su Striniću zabranili nogomet dok ne obavi dodatne pretrage. Spominjao se čak i mogući kraj karijere, ali iz Italije stižu dobre vijesti. Ivan je blizu povratka nogometu! Još mu je, kako piše SN, preostalo od utorka nositi holter koji će pratiti rad srca i ako rezultati budu dobri, moći će početi trenirati već ovaj tjedan. 
 

Najčitaniji članci