Obavijesti

Sport

Komentari 110

Sretan ti rođendan, kapetane: Legenda o Draženu živi vječno

Sretan ti rođendan, kapetane: Legenda o Draženu živi vječno
9

Dražen Petrović rodio se 22. listopada 1964. godine u Šibeniku. Kobnog 7. lipnja 1993. je stradao u Njemačkoj. Izgubili smo našeg najvećeg košarkaša svih vremena

VIDEO

Tog kobnog 7. lipnja 1993. godine na autocesti kod Denkendrorfa Hrvatska je izgubila najvećeg košarkaša svih vremena. Dražen Petrović imao je samo 28 godina. Da je danas živ, proslavio bi 48. rođendan. 

Dražen se rodio 22. listopada 1964. godine u Šibeniku. Tamo je i počeo igrati košarku. U karijeri je ostavio dubok trag u Šibenki, Ciboni, Realu, Portlandu i New Jersey Netsima.

Obilježio je jednu eru Cibonine košarke u kojoj su "vukovi" s njim na parketu i Mirkom Novoselom na klupi osvojili dva naslova prvaka Europe (1985. i 1986.).

Dražen je u NBA otišao 1989. godine. Iz Portlanda je prešao u New Jersey nezadovoljan minutažom. A onda je krenulo. Uveo je svoju momčad u doigravanje prvi put nakon pet godina. Postao je najbolji igrač i bio je izabran u treću petorku lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Malo ću se pohvaliti. Smatram se najboljim šuterom svih vremena, ali ipak postoji bolji. Radi se o pokojnom velikanu Draženu Petroviću - rekao je svojedobno legendarni Reggie Miller.

Dražen je 1993. godine trebao nastupiti na All Star utakmici 1993. godine, ali nisu ga pozvali. Dobio je tek poziv za gađanje trica.

- Meni je mjesto na terenu. Ne, hvala - odgovorio je Dražen.

Dražen je bio poseban, izravan i pravi sportaš. Velikom Michaelu Jordanu odgovorio je na svoj način na Olimpijskim igrama u Barceloni. Jordan je uoči utakmice protiv nas rekao Draženu:

- Zabit ću ti kroz oči.

A Dražen mu je hladno odgovorio.

- I ja tebi.

To je bio naš Dražen Petrović. Sretan rođendan, kapetane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu