Obavijesti

Sport

Komentari 35

Sretan vam Boxing day: Sva gostovanja su unutar 100 km

Sretan vam Boxing day: Sva gostovanja su unutar 100 km
3

NEMA ODMORA I dok se nogometaši diljem Europe oporavljaju od božićnog stola Englezi ne miruju na Boxing day. Na Otoku se sve podređuje tradiciji, pa i raspored

VIDEO

Gotovo cijeli sportski svijet miruje, odmara se i uživa u blagdanima na klasične načine, a na Otoku to rade - nogometom. Čuveni Boxing Day, u hrvatskoj verziji Sveti Stjepan, istinski je nogometni blagdan u Velikoj Britaniji.

- Bilo je prijedloga da se i na Otoku uvede kratka zimska stanka, no bio bi to udar na britansku tradiciju i nema šanse da dođe do toga - kaže predsjednik engleskog nogometnog saveza David Bernstein.

Igranje na Boxing day je tradicija i nećemo od nje odustati, predsjednik FA-a D. Bernstein

Englezi igraju dan poslije Božića, tri dana poslije pa opet na Novu godinu. Ludi nogometni ritam usred blagdanske ludnice... Ali u toj priči Englezi imaju mjeru. Naime, dok se radi ždrijeb za novu sezonu, jedino što nije prepušteno slučaju je baš Boxing Day. Raspored utakmica rade tako da to kolo bude prepuno lokalnih derbija.

- Navijači ne žele propustiti te utakmice i zato nastojimo, što je više moguće, posložiti raspored tako da ne moraju odlaziti na duga putovanja. Rijetko se događa da netko mora na gostovanje putovati više od 100 kilometara - objasnio je Bernstein.

Boxing Day mora biti pun lokalnih derbija jer ih navijači vole, o “namještanju” rasporeda

Najvećih derbija ove godine nema. Manchester United dočekuje Newcastle, Chelsea ide u goste kod Norwicha, Jelavić s Evertonom čeka Wigan... No bit će to posebne utakmice. Jer igraju jedino Englezi, Škoti i - Belgijci. I oni su se odlučili pridružiti božićnom nogometnom ludilu, cijelo kolo odigrat će također dan nakon Božića.

A baš na Božić akcija traje i u NBA ligi. Igraju se sve sami “šlageri’’. Knicksi i Lakersi, Oklahoma i Miami, Houston i Chicago... Božićni rekorderi stižu iz New Yorka, Knicksi već 48. put u povijesti igraju na Božić.

Crnogorci i Srbi odmaraju se najviše u Europi

Za razliku od Engleza, koji su oko Božića zaposleniji nego u ostatku godine, na našim prostorima zimska stanka je dugačka. Nije nikakvo iznenađenje da crnogorski nogometaši imaju najveću pauzu u Europi, zajedno s ljetnom čak 192 dana. Odmah iza su Srbi (171) i Slovenci (168). 

Hrvatska na četvrtom mjestu u duljini stanke

Između posljednje utakmice jesenskog dijela i prve utakmice nastavka HNL-a ove godine je 69 dana. Kad se to zbroji s ljetnom pauzom, dolazi se do brojke od 159 slobodnih dana, prema čemu je Hrvatska četvrta u Europi, odmah iz prvenstava gore navedenih susjednih zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima