Sport

Komentari 39

Sjajnom Zubčiću novo postolje! S 21. mjesta došao do trećeg

Sjajnom Zubčiću novo postolje! S 21. mjesta došao do trećeg

Fantastični Filip Zubčić osvojio je peto postolje u karijeri! Najbolji hrvatski skijaš je prvu vožnju završio na 21. poziciji, ali drugu vožnju odskijao je briljantno i došao do treće pozicije!

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je nakon subotnje pobjede imao startni broj dva u prvoj vožnji, ali nije bio zadovoljan svojom izvedbom. Filip je prvu vožnju veleslaloma završio na 21. mjestu s zaostatkom od 1.25 za prvoplasiranim Marcom Odermattom (1:04.03). No zato je drugu vožnju odradio fantastično i došao do novog postolja!

Puno tečnije i bolje je skijao, a u cilj je ušao s vremenom 2:09.17 i držao je prvo mjesto sve do kraja utrke kada ga je uspio preskočiti Tommy Ford. Na kraju je osvojio treće mjesto.

Zaostao je 0.75  stotinki za sjajnim Marcom Odermattom koji je nakon prve vožnje pokorio konkurenciju i u drugoj vožnji. Drugu poziciju osvojio je Tommy Ford.

U prvoj vožnji je imao nekoliko pogrešaka, što je na kraju imalo utjecaja na njegovo nešto sporije vrijeme. Zauzeo je 21. poziciju i bio je nezadovoljan. Znao je da može puno bolje. I onda briljirao u nastavku.

Bez ikakve greške je odskijao i držao prvu poziciju do samog kraja utrke kada su Ford i Odermatt ipak iskoristili prednost koju su stekli u prvoj vožnji.

Zubčiću je ovo peto postolje u karijeri, a u dva dana je pobijedio i osvojio treće mjesto u Santa Caterini što je nevjerojatan uspjeh. Još prošle sezone pobijedio je u japanskoj Naebi, a u Hinterstoderu i Adelbodenu bio je drugi. Ovaj put je došao do jedine pozicije koja mu je falila na postolju.

Alpine skiing: World Cup

 

Najčitaniji članci