Obavijesti

Sport

Komentari 11

Idemo po novi plasman u Top 3: Zubčić zasad drži treće mjesto!

Idemo po novi plasman u Top 3: Zubčić zasad drži treće mjesto!

Filip Zubčić lani je u Adelbodenu prvi put bio na postolju u karijeri, a u prvoj vožnji prvoga ovosezonskog slaloma drži treće mjesto s 97 stotinki zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzima treće mjesto nakon što je najboljih 30 vozača završilo prvu vožnju veleslaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu.

Pokretanje videa...

Zubčić potres 00:29

Zubčić, koji je startao kao treći, za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom, koji je sjajno iskoristio prvi starti broj, zaostaje 97 stotinki, dok za drugim Švicarcem Marcom Odermattom zaostaje tek jednu stotinku.

Na prvom prolaznom vremenu Zubčić je za Pinturaultom zaostajao samo jednu stotinku, do sredine staze zaostatak je narastao na 26 stotinki, da bi se u donjem dijelu zaostatak našeg skijaša dodatno povećao do gotovo sekunde.

Zubčić je prije godinu dana upravo u Adelbodenu ostvario svoje prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri kada je veleslalomsku utrku okončao na drugoj poziciji iza Slovenca Žana Kranjeca koji u petak nije nastupio zbog bolova u leđima.

Druga vožnja na programu je od 13.15 sati.

Rezultate utrke u realnom vremenu možete pratiti OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski skijaški kup (M), veleslalom 10.15 , Švicarska, Adelboden
Sortiranje događaja
10.55

Justin Murisier i Ryan Cochran-Siegle ubacili su se u prvih šest i učinili borbu za postolje još malo zanimljivijom. Zaostaju 1,28 odnosno 1,38 sekundi za vodećim.

24sata
10.39

Nakon nastupa skijaša prve jakosne skupine vodi Francuz Alexis Pinturault ispred Švicarca Marca Odermatta (+0,96) i našeg Filipa Zubčića (+0,97).

Unutar sekunde i pol zaostatka za vodećim još su Amerikanac Tommy Ford (+1,15) i Norvežanin Leif Kristian Nestvol-Haugen (+1,42).

10.31

De Aliprandini, Braathen, Faivre. Svi su zaostali dvije sekunde ili više pa se Zubčić čini sigurnim na trećem mjestu. Vidjet ćemo može li ga još tko ugroziti.

10.25

Vodeći u veleslalomskom poretku Marco Odermatt dobar je bio u gornjem dijelu, ali je u donjem dosta izgubio i ušao u cilj sa stotinku boljim vremenom od Zubčića, na drugo mjesto!

10.23

Ni Henrik Kristoffersen ne može blizu Pinturaultu koji je otvorio utrku i bio fantastično brz. Zubčić je i dalje drugi! Čekamo Marca Odermatta.

Komentari 11