Obavijesti

Sport

Komentari 10

Srna i Bušlje odveli Dubrovnik u prvu ligu nakon 45 godina

Srna i Bušlje odveli Dubrovnik u prvu ligu nakon 45 godina
2

Golman je mesar, krilo je portir u hotelu, pivot student, a desni vanjski je djelatnik turističke agencije za vožnju kajaka, a kao nagradu za ulazak u prvu ligu dobil su put u Zagreb

VIDEO

Prije tri godine bili su treća liga, momčad sastavljena od lokalnih igrača koja je sanjala igrati među najboljima. Sad, prvi put od 1974. i osnutka, rukometaši Dubrovnika igrat će u najelitnijem rangu.

- Zovu nas igrači sa svih strana, nude nam se, svi sad žele igrati u Dubrovniku - priča nam Ivo Dragić, predsjednik kluba.
A da priča bude bolja, dečki rukomet igraju iz ljubavi, nema tu novca. Čelična volja njihova je pokretačka energija.

- Golman Toni je mesar, Nikša je referent u vodovodu, Hrvoje je portir u hotelu, Kristijan je prodajni referent... Nakon što smo izborili povijesni ulazak u najviši rang, dečke sam i nagradio. Novac? Ma ne, nagrada je bila put u Zagreb - kaže nam predsjednik Dubrovnika.
A na jesen će i zaigrati upravo protiv Zagreba. Uostalom, ako niste znali, Dubrovnik će biti jedini klub iz Dalmacije u Premijer ligi.

- Najbliže gostovanje nam je Rijeka, što će sigurno utjecati na troškove putovanja. Grad nam pomogne, to je oko 50 posto proračuna, moramo tražiti kod sponzora - kaže Ivo.

Grad vaterpola tako je preko noći postao grad rukometa. Naravno, i u rukometašima ima vaterpolske krvi. Nikša Bušlje brat je legende hrvatskog vaterpola Andra Bušlje, dok je za nogometnu krv zadužen Zvonimir Srna.

- Zvone je nećak Darija Srne, njegov tata Renato i Darijo su braća - objašnjava Sven Krile, tajnik kluba i trener mlađih kategorija.

Prije tri godine trener je postao Zlatko Saračević, koji je rekao da je svaku večer išao u kontrolu po kafićima kako bi pazio da netko od igrača ne zaruži.

Foto: Dubrovački vjesnik

- Ha, ha... A mogli bi igrači biti malo posvećeniji rukometu, to je točno. Ali sad su potpuno promijenili odnos prema rukometu, sad smo najelitniji rang - kaže Dragić.

Saračevića više nema, na njegovo mjesto došao je Silvio Ivandija, također dugogodišnji reprezentativac Hrvatske. Telefoni zvone svaki dan, Dubrovnik je hit, svi bi željeli zaigrati za klub koji je prvi put u 45 godina izborio Premijer ligu. A datum ulaska trajno će ostati upisan u njihove knjige.

- Baš smo imali proslavu u sportskoj dvorani, sve smo pozvali. Bili su i župan, gradonačelnik, navijači... Uz glazbu smo dočekali zoru - kaže nam predsjednik kluba.

A zora znači i odlazak na posao. Jer, zapamtite, većina nisu profesionalci, žive za rukomet, ali ne žive od njega. Zarađuju kao portiri u hotelu, mesari, djelatnici u rent-a -caru, referenti u vodovodu, prodajni referenti, a neki, kao učenici i studenti, žive od džeparca. No kad izađu na parket, djeluju kao jedan, kao najprofesionalnija momčad na svijetu. I na to su svi ponosni.

- Sve su domaći dečki, sve je ‘made by Dubrovnik’ - kaže Ivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica