Obavijesti

Sport

Komentari 8

Srpski čudotvorac sa slovenske klupe ulazi u povijest NBA lige

Srpski čudotvorac sa slovenske klupe ulazi u povijest NBA lige
1

Prije nego što je reprezentaciju Slovenije odveo do najvećeg uspjeha u povijesti slovenske košarke, Kokoškov je vodio Gruziju, koja se tada uspjela tri puta plasirati na europska prvenstva

VIDEO

Srpski trener Igor Kokoškov sjest će na klupu Phoenix Sunsa i time postati prvim glavnim trenerom u NBA u povijesti koji je rođen i odrastao izvan Sjeverne Amerike, izvijestio je u četvrtak Reuters.

Kokoškov (46) trenutno radi kao pomoćni trener u Utah Jazzu, a dogovoreno je da će se pridružiti Sunsima nakon što Jazzeri završe ovu sezonu. Utah trenutno ima 1-1 protiv Houston Rocketsa u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Kokoškov će na klupi Sunsa zamijeniti Jaya Trianoa, koji je bio glavni trener momčadi iz Phoenixa većim dijelom protekle sezone, budući da su Sunsi otpustili Earla Watsona nakon prve tri utakmice.

- Oduševljeni smo što ćemo dovesti Kokoškova natrag u Arizonu kao glavnog trenera Phoenix Sunsa - izjavio je generalni direktor kluba Ryan McDonough.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igor je bio jedan od prvih neameričkih pomoćnih trenera na NCAA i NBA razini, a njegov zadnji uspjeh je vođenje slovenske reprezentacije do zlata na EuroBasketu 2017. Igorovi timovi uvijek su se fokusirali na razvoj igrača, kreativni stil igre i uspjeh - rekao je McDonough.

Kokoškov je prvi europski košarkaški stručnjak koji je postao pomoćnikom na nekom američkom sveučilištu, u Missouriju, prvi je Europljanin koji je postao pomoćnikom u NBA ligi, u Los Angeles Clippersima 2002. godine, a kao pomoćnik Larryju Brownu u Detroit Pistonsima osvojio je NBA naslov 2004. godine. 

Proveo je 18 godina kao pomoćnik u NBA ligi, radeći s klubovima kao što su Utah Jazz, Orlando Magic, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons i Los Angeles Clippers.

Prije nego što je reprezentaciju Slovenije odveo do najvećeg uspjeha u povijesti slovenske košarke, Kokoškov je vodio Gruziju, koja se tada uspjela tri puta plasirati na europska prvenstva, a na Eurobasketu 2015. pobijedila je Hrvatsku usred Zagreba sa 71-58. Tako će Kokoškov postati trener i jednom hrvatskom igraču, Draganu Benderu, koji igra na poziciji krilnog centra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener