Obavijesti

Sport

Komentari 6

Srušio Benficu s Dinamom, a još nije izgubio kad mijenja Bjelicu

Srušio Benficu s Dinamom, a još nije izgubio kad mijenja Bjelicu

Bjelicu će na klupi Osijeka zamijeniti prvi pomoćnik Rene Poms. Čovjek koji je srušio Benficu na Maksimiru sada će voditi 'bijelo-plave' protiv Šibenika (subota, 17 sati) i Crikvenice u Kupu

VIDEO

Nenad Bjelica uspješno je prošao operaciju i idućih nekoliko dana provest će odmarajući. Dok je Bjelica na kućnom oporavku, njegove klupske obveze preuzet će prvi pomoćnik Rene Poms. Poznato? Kao onda u Dinamu kada je razlog odsustva bio nešto drugačiji, ali ishod nepromjenjiv.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelica i Osijek slave

Pokretanje videa...

Osijek slavi pobjedu 00:56

Bjelica je uoči povijesnog susreta s Benficom bio suspendiran pa su se mnogi navijači pitali tko je čovjek koji će voditi 'plave' u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Poms je posao odradio vrhunski i Dinamo je slavio 1-0 pa je tako nastavio uspješan niz u ulozi Bjeličine zamjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bjelica je operirao kralješnicu: Hvala svima koji brinu za mene
Bjelica je operirao kralješnicu: Hvala svima koji brinu za mene

Jer kada sjedne na klupu momčad ne gubi. Nakon pobjede nad Benficom Austrijanac je savladao i Istru 2-0 te ostao neporažen kad god je morao uskočiti umjesto Bjelice.

- U Poljskoj sam isključen par puta, te je dvoboje vodio Poms i još nije poražen - rekao je Bjelica uoči susreta s Benficom.

Navijači Osijeka sada će se pouzdati u njegovo znanje, ali i faktor dobre sreće te malo praznovjerja. Bijelo-plavi putuju Šibeniku na gostovanje u HNL-u (subota, 17 sati) nakon čega će produžiti za Crikvenicu snage odmjeriti u Kupu. Nema razloga zašto Poms i dalje ne bi zadržao sto posto uspješnosti.

Tko je Rene Poms?

Poms (43) je vlasnik Uefine A licencije te čovjek od velikog povjerenja Nenada Bjelice. Igrao je u trećoj i četvrtoj austrijskoj ligi, bio veznjak dobre tehnike. I na zimskim pripremama 2019. u Beleku mogli smo se uvjeriti u njegove nogometne vještine, Poms je bio najbolji igrač stručnog stožera Dinama u remiju (4-4) protiv kolega iz Lecha. A za Dinamo su tada zaigrali i Nenad Bjelica, Nino Bule...

Zagreb: Projekcija dokumentarnog filma o prošloj europskoj sezoni Dinama

Rene Poms je specijalist za defenzivu pa se tako na svim treninzima on bavi uigravanjem zadnje linije. Idola je pronašao u Arrigu Sacchiju, pokušava slijediti njegovu nogometnu filozofiju i obranu dovesti do savršenstva, kao što je to radio Talijan.

Zagreb: Stadion Maksimir uoči susreta Dinama i Saburtala u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka

Nenad Bjelica i Rene Poms suradnju su započeli u Wolfsbergeru (sezona 2012./13.), nastavili ju u Austriji Beč, Speziji, Lechu, Dinamu i sada Osijeku. Austrijski strateg imao je i par izleta u samostalne trenerske vode, u dva je navrata bio na klupi Brück/Mura (drugi put dok je trener Dinama bio bez kluba između Spezije i Lecha), a u vrijeme Nenada Bjelice vodio je i drugu momčad Wolfsbergera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem