Obavijesti

Sport

Komentari 24

Srušite ih napokon! Hrvatska po prvi trijumf protiv Portugalaca

Srušite ih napokon! Hrvatska po prvi trijumf protiv Portugalaca
1

Portugal je u pet utakmica protiv Hrvatske remizirao jednom i dobio četiri puta uz jedan primljeni gol. Nema Modrića i Rakitića, ali Dalić svejedno ima momčad s kojom mora ići po prekid crnog niza

VIDEO

Hrvatska je u svojoj povijesti rušila nogometne velesile poput Engleske, Argentine, Njemačke, Španjolske, Italije, Nizozemske, ali Portugal nam je bio i ostao “crna mačka”, naša slaba karika. Pet utakmica, jedan zabijen gol, četiri poraza i remi. Pamtimo još Francusku i osminu finala Eura 2016. te nesretno ispadanje od kasnijega europskog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji trening uoči puta u Portugal

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Nije nikakva novost da nam europski Brazil baš i ne leži, a sad nas u Portu, na otvaranju Lige nacija, čeka protivnik za kojeg još nismo pronašli formulu. Hrvatska je u Ligi nacija završila u “skupini smrti”, s nama su još Francuska, kod koje gostujemo za tri dana, i Švedska. Europski prvak i svjetski prvak, a podsjetimo da je Portugal osvojio prvo izdanje Lige nacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Raspitivali smo se kod portugalskih kolega oko njihova sastava, a ključno je pitanje hoće li Cristiano Ronaldo igrati. Najbolji igrač Portugala ima infekciju stopala, pio je antibiotike, propustio poneki trening, ali oni tvrde da bi ipak mogao biti u prvih 11.

S druge strane, neće biti njegova velikog prijatelja iz sjajne ere Real Madrida, Luke Modrića. Zlatko Dalić za rujanske utakmice ne može računati na njega i Ivana Rakitića, i to je sigurno veliki hendikep. Jasno je da bi obojica bili u momčadi u Portu, ali Dalić mora krenuti s drugim igračima u vezi. Ivan Perišić se kasnije priključio i on bi ovu utakmicu mogao početi na klupi, njega bi Dalić mogao sačuvati za sraz sa svjetskim prvacima Francuzima. Kapetan će biti Domagoj Vida.

Hrvatska bez Vrsaljka? 'Nećemo riskirati, a Vida će biti kapetan'
Hrvatska bez Vrsaljka? 'Nećemo riskirati, a Vida će biti kapetan'

- Puno će nam nedostajati igrači kojih nema, pogotovo dva kapetana, i to za nas jest hendikep, međutim u nekoj skoroj budućnosti Hrvatska će biti bez Modrića, Rakitića, Perišića, Lovrena, Vide... Doći će vrijeme da neki drugi igrači preuzmu njihove uloge - rekao je Zlatko Dalić i nastavio:

- Hrvatska uvijek mora tražiti pobjedu. Bit će izuzetno teško i zahtjevno, protivnici su u ovom trenutku najopasniji, ali i mi smo drugi na svijetu. Nismo u fizičkom stanju da bismo mogli tijekom cijele utakmice igrati visoki presing i ganjati protivnike po terenu. U tom segmentu igre morat ćemo miksati, u jednom razdoblju biti u bloku, pa se brzo otvoriti.

'U budućnosti tu više neće biti Modrića, Perišića, Rakitića...'
'U budućnosti tu više neće biti Modrića, Perišića, Rakitića...'

- Naravno da će biti olakotna okolnost ako Cristiano Ronaldo ne bude igrao, ali kao sportaš uvijek želim igrati protiv najboljih. Izuzetno ga cijenim, smatram ga jednim od najboljih igrača na svijetu i bit će mi žao ako ne nastupi. Bit će malo lakše, ali Portugal ima puno dobrih igrača, pogotovo napadača i opasnost će vrebati sa svih pozicija - rekao je Vida na Dragau večer uoči utakmice i dodao:

- Bruno Fernandes će sigurno biti najopasniji portugalski igrač ako u momčadi ne bude Cristiana Ronalda. Preporodio je Manchester United, ali kao što se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nimo toliko bazirali na Lionela Messija, tako se nećemo orijentirati samo na jednog igrača u portugalskoj momčadi.

"Vatreni" će u Portu debitirati u novoj garnituri dresova, koja bi za ovu priliku trebala biti rezervna, crna, koja nam je donijela toliko sreće na prošlome Svjetskom prvenstvu. Prava prilika da s njome napokon srušimo te Portugalce...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)