Obavijesti

Sport

Komentari 4

St. Peterburg: Ćorić rudario i dočekao predaju Fucsovicsa...

St. Peterburg: Ćorić rudario i dočekao predaju Fucsovicsa...
1

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji, nakon što je Mađar dobio prvi set u "tie-breaku", u drugom je vodio s 4-3 i imao servis. No Ćorić se izvukao

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon što mu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj 2. kola kod rezultata 6-7 (5), 7-5, 3-0 za našeg igrača.

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji, nakon što je Mađar dobio prvi set u "tie-breaku", u drugom je vodio s 4-3 i imao servis. No, Ćorić je odmah vratio izgubljeni servis, a nakon što je osvojio sedam od posljednjih osam gemova u meču Fucsovics je predao.

Ruud ili Caruso

Sve do rezultata 3-3 u drugom setu nijedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a onda je Ćorić pokleknuo napravivši dvostruku servis pogrešku na "break-lopti". Ipak, naš najbolje rangirani igrač uspio je ekspresno vratiti zaostatak, da bi se ključnim pokazao 11. gem drugog seta. Tada je Ćorić uspio spasiti dvije "break-lopte" i ipak povesti sa 6-5 te prebaciti pritisak na Fucsovicsa koji je morao zadržati svoj početni udarac kako bi osigurao još jedan "tie-break". Mađar je odlično krenuo i stigao do 40-0, no potom je Ćorić osvojio pet poena zaredom i poravnao rezultat u setovima na 1-1.

U tri gema odigrana u trećem setu Ćorić je pogodio osam od devet prvih servisa i lagano dva puta zadržao svoj početni udarac, dok je Fucsovics pogodio tek jedan od šest svojih prvih servisa, napravio dvije dvostruke pogreške, drugu baš na "break-loptu" Ćorića te prilikom izmjene strana odlučio predati susret.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Norvežanina Caspera Ruuda i Talijana Salvatorea Carusa. (dk)