Obavijesti

Sport

Komentari 10

Stadion rasprodan, talijanski div neće trenirati na Rujevici

Stadion rasprodan, talijanski div neće trenirati na Rujevici
1

To da ne dolaze ovdje na trening je uobičajeno u mnogim klubovima. Nije to njihovo bahaćenje ili nešto slično, rekao je Matjaž Kek pred gostovanje Milana na Rujevici (četvrtak, 19 sati)

VIDEO

Veseli me da je stadion rasprodan, to je veliko priznanje za naše igre u Europi. Imamo puno problema sa sastavom i stvarno ću morati dobro razmisliti kako sastaviti momčad protiv velike ekipe poput Milana. Želimo pozitivnim rezultatom zaključiti europsku epizodu, rekao je Matjaž Kek na današnjoj press konferenciji kojom je najavio posljednju utakmicu u Europskoj ligi.

Od 19 sati u četvrtak na Rujevici gostuje Milan, a trener Rijeke nije ni sam bio siguran postoji li još teorija da prođe dalje iz skupine. Rijeka ni u teoriji ne može proći dalje, a o tome su Matjaža obavijestili riječki novinari. 

- Svjesni smo da nam dolazi velikan u goste. Imamo i mi i oni problema, no mi ipak nemamo pritisak. Moramo samo izaći i pokazati da možemo igrati lijep nogomet kakav smo igrali u Milanu i Ateni te na lijep način završiti europsku priču - rekao je Marko Vešović, jedan od onih koji su i dalje upitni za nastup protiv Milana.

Ozljede su poharale Kekovu momčad, a najviše problema Kek ima u veznom redu jer potpuno je zdrav tek Domagoj Pavičić, dok će Slovenac o Malešu odlučiti tek danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rijeka izgubila ključnog igrača! Na Milan bez pet prvotimaca?!
Rijeka izgubila ključnog igrača! Na Milan bez pet prvotimaca?!

- Bradarić, Heber, Matei, Gorgon i Davidson su otpali zbog ozljeda, Mišić zbog kartona, a Jelić i Gomelt nisu prijavljeni za Europu. No, pokrpat ćemo se nekako. Za mene rezultatski imperativ uvijek postoji bez obzira kad i protiv koga igramo - kaže Kek te dodaje kako je medijski, ali i navijački pritisak na Miškovića utjecao i na momčad: 

- Na kraju krajeva ne možeš biti imun na sve to što se događalo oko kluba posljednjih dana. Ako to netko kaže, nije iskren. No na nama je da razmišljamo samo o svom dijelu posla, a to je teren.

Prošle sezone Rijeka je bila dominantna u domaćim natjecanjima, pratila ih je i sreća, a upravo to im ove sezone najviše nedostaje.

- Imamo dosta problema, ali svatko tko izađe i zaigra protiv Milana dat će sve od sebe. Mislim da je došlo vrijeme da se i nama osmijehne sreća, kao što je to bilo prošle sezone. Stvarno ne znamo što smo napravili da nas lopta ne sluša. Igramo dobro, ali rezultat to nikako ne potvrđuje - priča crnogorski nogometaš, a Kek dodaje:

- Na staroj slavi se ne može živjeti, a to se najbolje vidi na primjeru Rijeke i mene osobno.

Što muči Miškovića? Armada, traži ulagače, izbori u HNS-u
Što muči Miškovića? Armada, traži ulagače, izbori u HNS-u

Zimski prijelazni rok mogao bi donijeti puno promjena na Rujevici, a Vešović je jedan od onih koji će gotovo sigurno otići.

- Svaka posljednja utakmica nas definira kao igrače. Niti ona prije nje, niti ona poslije. Uvijek smo radili tako, uvijek smo gledali samo onu utakmicu koja je pred nama. Moramo napraviti najbolji mogući rezultat bez obzira tko će otići ili ostati.

Nogometaši Milana u Rijeku dolaze danas poslijepodne, odradit će press konferenciju u 19 sati, no neće trenirati na Rujevici kao što je to običaj.

- To da ne dolaze ovdje na trening je uobičajeno u mnogim klubovima. Nije to njihovo bahaćenje ili nešto slično, jednostavno je raspored gust. Kakav će biti Milan? Sigurno će imati želju da poprave dojam iz prethodne utakmice u Serie A s Beneventom - zaključio je Kek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje