Sport

Komentari 47

Stadion skandirao Vrsaljku, par zvižduka za Livaju, a HNS na jugu testirao novi model...

Stadion skandirao Vrsaljku, par zvižduka za Livaju, a HNS na jugu testirao novi model...

Na Maksimir je stiglo 1400 Danaca. Smješteni su na jugu. Hladnjikavih 15-ak stupnjeva Celzijusa nije spriječilo Dance da budu u kratkim rukavima, tek su rijetki navukli trenirke na sebe

Točno 22.715 gledatelja pohrlilo je na Maksimir pogledati utakmicu 5. kola grupne faze Lige nacija između Hrvatske i Danske. Reprezentacija se nakon 23 mjeseca vratila na zagrebački stadion.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih' u Maksimiru

Toliko gledatelja na Maksimiru nije bilo još od utakmice s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Kasnije je došla pandemija, kapacitet je bio ograničen. Istok, naravno, zbog potresa još uvijek nije u funkciji.

Zbog rasističkog ponašanja hrvatskih navijača na utakmici protiv Francuske na Poljudu HNS je kažnjen s 15.000 eura i zatvaranjem dijela stadiona s najmanje 3000 navijača. To je ovu priliku biti jedan sektor na sjeveru gore. No u hrvatskom savezu iskoristili su priliku i pozvali djecu da popune taj dio stadiona. Na tom dijelu stoji i transparent s porukom #NoToRacism (ne rasizmu).

Na utakmicu s Danskom stigli su navijači iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz dijaspore. Naše su kamere tako uhvatile Hrvate iz Austrije, Češke, Njemačke...

Uoči utakmice, HNS je pripremio lijep oproštaj od Šime Vrsaljka. Desni bek Olympiacosa oprostio se nedavno od reprezentativnog dresa. Izašao je Šime pred prepuni Maksimir, a predsjednik Saveza Marijan Kustić i tehnički direktor Stipe Pletikosa uručili su mu prigodne nagrade. Cijeli stadion skandirao je: "Šime, Šime" i "Javi se".

Službeni je spiker pročitao sastave, a Luka Modrić je, očekivano, dobio najveći pljesak. Hajdukov napadač Marko Livaja dobio je nekoliko zvižduka sa sjevera.

Na Maksimir je stiglo 1400 Danaca. Smješteni su na jugu. Hladnjikavih 15-ak stupnjeva Celzijusa nije spriječilo Dance da budu u kratkim rukavima, tek su rijetki navukli trenirke na sebe. Dobar dio navijača došao je u obiteljskom aranžmanu pa su tako sa sobom poveli žene i djecu.

Zanimljivo, na jugu je bilo i hrvatskih navijača. Između navijačkih skupina dvaju država uspostavljen je koridor. Iz HNS-a su na potvrdili kako su takvom rješenju pribjegli po prvi put te da se zasad tad test pokazao uspješnim.

Najčitaniji članci