Obavijesti

Sport

Komentari 3

Stala je na kamen i ostala bez noge, a sad igra hokej na SP-u

Stala je na kamen i ostala bez noge, a sad igra hokej na SP-u
5

Suzana je na prvom treningu pala sa sanjki i nije se mogla dići. No nije odustala. Sad nastupa za reprezentaciju Europe na Svjetskom prvenstvu. Potkoljenicu su joj amputirali kad je imala 18 godina...

VIDEO

Zagrepčanka Suzana Mavrin (34) prva je hrvatska predstavnica u parahokeju. U ponedjeljak, 30. travnja, putuje u češku Ostravu gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupati u sastavu reprezentacije Europe.

- Prije godinu dana sam došla na prvi trening, a tek prije šest mjeseci kročila na led. Prvo smo imali suhe treninge za kondiciju i snagu zbog nedostatka leda. Kad sam sjela prvu put u sanjke pala sam s njih, nisam se mogla ni dići. Tko bi se tada nadao Svjetskom prvenstvu - kaže simpatična Suzana, članica kluba Mrga, jedinog hokejaškog kluba u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom.

Možda me malo štede, ja njih ne

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suzana je ostala bez desne potkoljenice nakon banalne ozljede. Na plaži je s 18 godina stala na kamen, došlo je do infekcije, razvila se upala kosti i nakon višegodišnjih problema, morali su amputirati.

Iako za sebe kaže da nije nikad bila sportski tip, i u djetinjstvu se nije bavila sportom, sad gotovo ravnopravno parira muškim kolegama u klubu.

- Možda me malo i prištede, jer smo samo dvije cure, ali ja njih definitivno ne - smije se Suzana, koja igra na poziciji beka.

Prije nekoliko godina pokušala je i sa sjedećom odbojkom, ali na ledu se definitivno pronašla. Brzina i dinamičnost ovog sporta za nju su značili ljubav na prvi pogled. 

Nada se odlasku na Paraolimpijske igre u Pekingu 2022., a kako bi se to ostvarilo, plan trenera Marka Kocijana je okupiti što više djevojaka kako bi se reprezentacija mogla samostalno kandidirati.

Svjetsko prvenstvo u Ostravi traje od 1. do 6. svibnja, a osim reprezentacije Europe natječu se i Kanada, SAD, Velika Britanija i Švedske. Trenutačno su samo Kanada i SAD uspjeli sami formirati ekipe.

Tako za Europu, primjerice, igraju i djevojke iz Armenije, Japana i Australije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''