Sport

Komentari 10

Starčević ispao na startu SP-a: 'Suci opet odrađuju svoj posao'

Starčević ispao na startu SP-a: 'Suci opet odrađuju svoj posao'

Niti jedan od hrvatskih hrvača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u kazahstanskom Nur-Sultanu nije se uspio plasirati među šest najboljih u svojoj kategoriji te tako izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Hrvatska ekspedicija na hrvačkom SP-u u Kazahstanu vraća se kući bez plasmana na Olimpijske igre. Vrlo teški protivnici naišli su na naše hrvače u ranoj fazi natjecanja, a to je nažalost značilo i rano ispadanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Đok bijesan na suce

U ponedjeljak su od hrvatskih predstavnika nastupili još Božo Starčević u kategoriji do 77 kilograma i Marko Koščević u kategoriji do 130 kilograma. Starčević je izgubio u svom prvom nastupu od Turčina Fatiha Cengiza sa 1-3, a kako se Turčin odmah potom oprostio od daljnjeg nastupa i Starčević je ostao bez repesaža.

Koščević je ostvario pobjedu 2-1 protiv Ukrajinca Mikole Kučmija i 1-6 poraz od Uzbekistanca Muminjona Abdulajeva. Kako niti Abdulajev nije uspio izboriti završnicu, tako je i Koščević ostao bez nastupa u repesažu. Postoji šansa za plasman na OI preko Svjetskog kupa iduće godine, ali tamo ih također čeka težak put...

Veoma je razočaran ispadanjem Bože Starčevića bio trener hrvačke reprezentacije Anton Đok koji je svoje mišljenje iznio na Instagramu.

- Božo, ti si za mene pobjednik. Otkinuo si glavu Turčinu. Suci opet odrađuju svoj posao - napisao je Đok.

Huklek i Lizatović najbliži plasmanu

Najbliži plasmanu u Tokio bili su Ivan Huklek u kategoriji do 87 kilograma i Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kilograma, ali ostali su jednu pobjedu udaljeni od cilja.

Huklek je u prvoj borbi repesaža u ponedjeljak svladao Meksikanca Alfonsa Leyvu sa 8-6, no u drugoj borbi uspješniji od njega bio je Bjelorus Mikolaj Stadub sa 5-1. Stadub je tom pobjedom izborio borbu za broncu, a samim time i odlazak u Tokio, dok će Huklek morati potražiti novu priliku.

Lizatović je u svom prvom nastupu svladao Tadžikistanca Hajdara Hajdarova sa 9-0, potom je bio bolji i od Talijana Jacopa Sandrona sa 8-0, da bi u četvrtfinalu izgubio od Kazahstanca Mirambera Ajnagulova sa 0-10. Kako se Ajnagulov potom nije uspio probiti do finala, Lizatović je ostao bez prilike boriti se u repesažu.

Najčitaniji članci