Obavijesti

Sport

Komentari 10

Starčević ispao na startu SP-a: 'Suci opet odrađuju svoj posao'

Starčević ispao na startu SP-a: 'Suci opet odrađuju svoj posao'
2

Niti jedan od hrvatskih hrvača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u kazahstanskom Nur-Sultanu nije se uspio plasirati među šest najboljih u svojoj kategoriji te tako izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Hrvatska ekspedicija na hrvačkom SP-u u Kazahstanu vraća se kući bez plasmana na Olimpijske igre. Vrlo teški protivnici naišli su na naše hrvače u ranoj fazi natjecanja, a to je nažalost značilo i rano ispadanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Đok bijesan na suce

U ponedjeljak su od hrvatskih predstavnika nastupili još Božo Starčević u kategoriji do 77 kilograma i Marko Koščević u kategoriji do 130 kilograma. Starčević je izgubio u svom prvom nastupu od Turčina Fatiha Cengiza sa 1-3, a kako se Turčin odmah potom oprostio od daljnjeg nastupa i Starčević je ostao bez repesaža.

Koščević je ostvario pobjedu 2-1 protiv Ukrajinca Mikole Kučmija i 1-6 poraz od Uzbekistanca Muminjona Abdulajeva. Kako niti Abdulajev nije uspio izboriti završnicu, tako je i Koščević ostao bez nastupa u repesažu. Postoji šansa za plasman na OI preko Svjetskog kupa iduće godine, ali tamo ih također čeka težak put...

Specijalac na strunjači: Prvak sam u hrvanju i opaki policajac
Specijalac na strunjači: Prvak sam u hrvanju i opaki policajac

Veoma je razočaran ispadanjem Bože Starčevića bio trener hrvačke reprezentacije Anton Đok koji je svoje mišljenje iznio na Instagramu.

- Božo, ti si za mene pobjednik. Otkinuo si glavu Turčinu. Suci opet odrađuju svoj posao - napisao je Đok.

Huklek i Lizatović najbliži plasmanu

Najbliži plasmanu u Tokio bili su Ivan Huklek u kategoriji do 87 kilograma i Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kilograma, ali ostali su jednu pobjedu udaljeni od cilja.

Huklek je u prvoj borbi repesaža u ponedjeljak svladao Meksikanca Alfonsa Leyvu sa 8-6, no u drugoj borbi uspješniji od njega bio je Bjelorus Mikolaj Stadub sa 5-1. Stadub je tom pobjedom izborio borbu za broncu, a samim time i odlazak u Tokio, dok će Huklek morati potražiti novu priliku.

Lizatović je u svom prvom nastupu svladao Tadžikistanca Hajdara Hajdarova sa 9-0, potom je bio bolji i od Talijana Jacopa Sandrona sa 8-0, da bi u četvrtfinalu izgubio od Kazahstanca Mirambera Ajnagulova sa 0-10. Kako se Ajnagulov potom nije uspio probiti do finala, Lizatović je ostao bez prilike boriti se u repesažu.