Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Šterbik ne trenira previše, ali uvijek je najbolji kad zatreba'

'Šterbik ne trenira previše, ali uvijek je najbolji kad zatreba'
6

STRAŠNI ŠTERBIK Mađar iz Vojvodine koji brani za Španjolsku, 36-godišnji Arpad Šterbik, ponajbolji je golman svijeta i Džombin prijatelj. Večeras ga moramo svladati

VIDEO

Omeyer nas je sredio, ali njega više nema. Nema ni Danaca i Landina, od tri najbolja svjetska golmana tu je još samo Arpad Šterbik (36). I baš on večeras (21 sat, RTL) će biti najveća prepreka "kaubojima" na putu do finala.

I nije to subjektivna procjena. Šterbik je, uz Rusa Viktora Kirejeva, s 36 posto obrana najbolji golman ovog EP-a, obranio je 45 od 124 udarca. Naš Ivan Stevanović skinuo je 34 posto udaraca (31 od 90).

- Daleko najbolji golman kojeg sam vidio. Daleko! Ne trenira baš previše, ali kada dođe prava utakmica, on je tu - kaže Mirza Džomba, koji je s njim igrao u Ciudad Realu.

Odlično su se slagali na terenu, ali još i više izvan njega. Svjedoci kažu da Šterbik rijetko odbije dobar “večernji program”, izlaske u klubove... A kad je tako, naravno da treninzi baš i nisu u prvom planu. Na njegovu sreću, nije mu smetalo previše tijekom karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igrači imaju takvo strahopoštovanje prema njemu da mi se čini da on ima desetak obrana čim se pojavi na golu - uvjeren je Džomba.

Šterbik je rođen u Senti, u Vojvodini, ali roditelji su mu Mađari. I supruga Mónika Horváth je Mađarica, igra u Makedoniji, a odlučio je biti - Španjolac. Prvu reprezentativnu medalju osvojio je još 1999. na SP-u kao golman Jugoslavije, uzeo je broncu, jednako kao i dvije godine poslije. Ima i dvije svjetske medalje sa Španjolskom, prvo broncu 2011., a potom i zlato 2013.

- Sanjao sam olimpijsko zlato sa Srbijom, ali igrajući za Srbiju, izgubio sam želju uopće dolaziti na okupljanja - rekao je Šterbik u trenucima kad je postajao Španjolac.

Sad je u Vardaru s našim Igorom Karačićem i Lukom Cindrićem. Njih dvojica će sigurno imati poneki savjet za suigrače. Ako kod njega uopće pomažu savjeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića