Sport

Komentari 11

Šteta: Odgodili su Kraljicu, a snijega sad ima koliko hoćeš

Šteta: Odgodili su Kraljicu, a snijega sad ima koliko hoćeš

Najveći skijaški centri vape za snijegom, a Zagreb i Sljeme ne znaju gdje bi s njim. No pao je prekasno za utrku, ali bit će to još jedna duga skijaška i sanjkaška sezona

Umjesto na Sljemenu, slalomske utrke vozile su se 5. i 6. siječnja u Santa Caterini. Šteta, ali tko je mogao znati da će Sljeme do tad zabijeliti, baš zablistati.

Hrpa je snijega, toliko da je sigurno kako neće nestati unatoč toplom vremenu koje dolazi. Turisti uživaju i, po svemu sudeći, bit će to još jedna duga skijaška i sanjkaška sezona na Sljemenu. Prošlu smo mogli skijati 90 dana u nizu! No svima onima koji traže maglu tamo gdje je nema, vrlo jasan odgovor: onih nekoliko krpa snijega na Crvenom spustu djelovalo je tužno i odluka komisije prema uvjetima na stazi 30. prosinca bila je apsolutno logična. 

Jedna stvar za kojom ipak možemo žaliti jest činjenica da cijela Europa vapi za snijegom, najveći zimski centri poput St. Antona, St. Moritza ili Cortine imaju tek pokoju pahulju, a Zagreb i Sljeme ne znaju gdje će s njim. Eto, tu je šteta, jer bi slika odaslana u dvadesetak zemalja izgledala bajkovito. Bijelo Sljeme, blistavi Crveni spust. Pa neka nam zavide. I da - labuđi pjev našeg umornog profesora Kostelića.

Za to smo zakinuti...

Najčitaniji članci