Obavijesti

Sport

Komentari 38

Šteta! Rapid nije baš nikakav bauk, Sammir je i dalje klasa

Šteta! Rapid nije baš nikakav bauk, Sammir je i dalje klasa
1

Lokomotiva je izgubila u 2. pretkolu Lige prvaka od Rapida. Austrijanci nisu pokazali 'atomski nogomet' i ostaje žal, nisu bili neprolazni. Sammir je odigrao utakmicu na visokoj razini, dominirao je s 'pola snage'

VIDEO

Ako dođemo do jedanaesteraca, bit će to čudo! Šanse za prolazak su nam minimalne, najavio je trener Lokomotive Goran Tomić (43) utakmicu s Rapidom u 2. pretkolu Lige prvaka.

Okej, većina je mislila da Lokomotiva zbog brojnih odlazaka (Jakić, Grbić, Kastrati, Uzuni...) i problema s koronom neće pružiti Austrijancima bogzna kakav otpor, ali sigurno Tomićeve riječi nisu pomogle u pripremi za utakmicu. Nekako sumnjamo da je pilio naopako. 

Pokazalo se da Rapid nije nikakav bauk, a uz malo više hrabrosti moglo se izvući puno više od 1-0 poraza. Tomić se protiv austrijske momčadi odlučio na eksperiment, u zadnju liniju je, silom prilika, ubacio Kolingera, novopridošlog Osmankovića i nominalno lijevog beka Stipu Markovića, a Ivan Čeliković je s beka preselio na krilo. Nije baš izgledalo najbolje, ali bolje se nije ni moglo posložiti.

Zagreb: U 2. pretkolu Lige Prvaka Lokomotiva se sastala s Rapidom

Lokomotiva je prvo poluvrijeme odigrala za zaborav, a u drugom je na scenu stupio Sammir. Ubacio ga je Tomić u igru odmah na početku poluvremena, a bivši hrvatski reprezentativac odigrao je za 10! Dijelio je lopte kao na pladnju, nalazio rješenja koja ni mi s tribine nismo mogli vidjeti, ali nije imao baš puno raspoloženih suigrača.

Svidio se i Marko Đira, zadnji vezni koji je došao na posudbu iz Dinama. Ozlijedio se Đira protiv Rijeke par dana ranije, mislilo se da ima snage za 60-ak minuta, a Skradinjanin je stisnuo zube i izdržao do kraja.

- Đira, jel' možeš? - vikao je u 60. minuti Tomić.

- Ne znam - stidljivo je poručio.

- Moraš mi reći da znam mijenjati - povisio je glas Tomić.

Đira treneru nije mogao reći ne, izdržao je. 

Liga prvaka 'lokosima' je bila veliki motiv, Fran Karačić izašao je iz karantene dan ranije nakon preboljenog korona virusa, skrivala je to vješto Lokomotiva, ali vidjelo se da nema snage, izostali su pravi ubačaji.

Europski put 'plavo-bijelih' još traje, Lokomotiva će sada zaigrati u 3. pretkolu Europske lige, a mogu se i posvetiti slaganju kadra za HNL. Gorana Tomića može veseliti sjajna forma Denisa Kolingera, koji je večeras briljirao, te Krunoslava Hendije, koji je poskidao sve što se poskidati moglo.

Dojma smo da je Lokomotiva malo neozbiljno shvatila utakmicu i priliku koja joj se pružila. Spomenimo i kako je prvoligaša s Kajzerice na Kranjčevićevu došao podržati predsjednik HNS-a Davor Šuker, kojem su prethodnih godina neki zamjerali da se baš i ne pojavljuje na bitnim utakmicama naših klubova.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba