Obavijesti

Sport

Komentari 36

Stevanović drugi golman EP-a, savršeni Štrlek treći strijelac

Stevanović drugi golman EP-a, savršeni Štrlek treći strijelac
1

Hrvatski rukometaši u vrhu su gotovo u svim statističkim kolonama na Europskom prvenstvu. Zastrašujuće zvuči podatak da je Štrlek promašio tek dvije lopte na EP

VIDEO

Manuel Štrlek u fantastičnoj je formi. Na njegovu 'domaćem' terenu u Poljskoj Manuel briljira te je s 22 gola najbolji hrvatski te treći strijelac Europskog prvenstva. No zastrašuje podatak da je Štrlek za 22 gola potrošio tek 24 lopte i s 92 posto uspješnosti daleko je najbolji igrač Eura. Naravno, ako gledamo igrače s ozbiljnim minutama na parketu.

Najbolji strijelac i dalje je Sergej Rutenka s 25 golova iako Francuzima nije zabio niti jedan gol. A doista nevjerojatno zvuči da je u istom danu i drugi velikan svjetskog rukometa ostao bez učinka. Naravno, riječ je o Kiri Lazarovu koji nije uspio zabiti Hrvatskoj. I još nešto, vjerojatno prvi put od kada je ušao u reprezentaciju, a Makedonija igra na velikim natjecanjima, Kiro nije najbolji strijelac svoje momčadi. To je Dejan Manaskov s 23 gola.

No vratimo se mi Hrvatima. Drugi naš strijelac je Marino Marić sa 17 golova iz 22 pokušaja. Najbolji asistent EP-a po običaju je Mikkel Hansen s 22 asistencije, a odmah do njega su Domagoj Duvnjak i Mads Christiansen s 19 asistencija. Duvnjak je visoko u poretku i za svojevrsnog statističkog MVP-a. U zbroju golova i asistencija Dule drži šesto mjesto s 31 bodom (12 golova + 19 asista).

Po očekivanjima i u koloni najboljih blokera prvenstva imamo svog predstavnika jako visoko. Jakov Gojun u četiri je utakmice prikupio pet blokova te je drugi bloker EP-a. Prvi je ruski gorostas Aleksandar Černoivanov s devet blokada.

I za kraj smo ostavili jednu vrlo važnu, možda i najvažniju, informaciju. Ivan Stevanović drugi je golman EP-a po postotku obrana. Stiv ima 17 obrana i uz 37% obrana prvi je do Rusa Viktora Kirejeva koji je jedno od otkrića Eura s 41% i 39 obrana u tri utakmice. Nakon lošijeg starta u prvenstvo probudio se i Mirko Alilović. Hrvatska 'jedinica' na 29% obrana je, no njegove obrane u posljednje dvije utakmice dolaze u pravom trenutku. Naravno, puno je ovisilo i o obrani, a ona je protiv Islanda i Makedonije bila savršena.

Kada pogledamo sve te brojke s pravom smo optimisti prije utakmice s Francuzima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu