Obavijesti

Sport

Komentari 18

Stigao je sažetak: Pogledajte najveću golijadu u Kupu ikad!

Stigao je sažetak: Pogledajte najveću golijadu u Kupu ikad!

Povijesni rezultat je na semaforu. Netko bi se sramio, ali ja stojim iza svojih igrača. Rezultat nije mjerilo. Mi smo ostvarili povijesni rezultat samo što smo ušli u pretkolo, rekao je trener Like '95...

VIDEO

Jeste li ikada vidjeli 22 gola na jednoj utakmici? Ako i jeste, pretpostavljamo da je to bilo na PES-u ili Fifi dok ste igrali na 'beginner'.

Gaj iz Mača i Lika '95 iz Korenice su prošli tjedan bili glavna tema u Hrvatskoj. Gaj je ušao u povijest Hrvatskog kupa kao klub koji je zabio najviše golova, a nesretnici iz Korenice kao klub koji je najviše primio. Na kraju su domaćini brojali do 20, a gosti su zabili skromna dva gola.

Pokretanje videa...

Prostorije i igralište NK Gaja iz Mača 02:08

Nevjerojatna golijada iz Zagorja nije bila nigdje u prijenosu, no ekipa s HNTV-a se potrudila da ne ostanemo zakinuti za najveću pobjedu u povijesti Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No da nije bilo tog penala u 2. minuti...

Tada je i golijadu započeo Cvrtila, a do poluvremena je već bilo 10-2. Šaban je zabio čak pet komada a za hat-trick mu je trebalo sedam minuta. Zakasnio je dvije minute pa je rekord i dalje ostao u vlasništvu Duje Čopa koji je 2010. godine u dresu Hajduka zabio tri gola u pet minuta protiv Rudara 47. Jedina dva gola za goste djelo su Šunjića koji je bio jedina svijetla točka Ličana.

Unatoč visokom rezultatskom minusu, iznad zidića simpatičnog igrališta u Maču izvirivale su glave nekolicine momaka koji su došli iz Korenice. Riječ je bilo o Kronerima, navijačima Like koji su nisu mogli ući na stadion zbog epidemioloških mjera pa su susret popratili iz daljine uz pjevanje i bakljadu čime su uveličali povijesni susret.

Već nakon 20 minuta gosti su izgledali zadihano, no da vas ne prevari rezultat, nisu to bile sve 'laganice' od golova, bilo je i nekoliko ljepotica nakon kombinatorike domaćih igrača.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu. Gaj je zabijao češće od nekih rukometnih ekipa i već u 76. minuti srušio rekord kojeg je 27 godina držala Segesta kada je pobijedila Mladost iz Cernika 14-0.

Na kraju je konačnih 20-2 postavio Davor Iskrić u 91. minuti. Je li rezultat mjerilo predstave na terenu? Evo što kaže trener Like '95 Zlatko Pernar.

- Povijesni rezultat je na semaforu. Netko bi se sramio, ali ja stojim iza svojih igrača. Rezultat nije mjerilo. Mi smo ostvarili povijesni rezultat samo što smo ušli u pretkolo. Čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri i pobjedi i želim im sreću u nastavku natjecanja. Vidi se da imaju kvalitetu i da su doveli neke igrače. Naš nogomet je tu gdje je, igrači su takvi kakvi jesu, predstoji nam rad, a nadam se da ćemo se sljedeće godine podignuti - rekao je on.

Fer i korektnu izjavu, uz maksimalan respekt dao je trener Gaja iz Mača Danijel Tomašković.

- Ugodno sam iznenađen. Ušli smo ozbiljno, vidi se da protivniku nije još počelo prvenstvo. Mislim da je put utjecao njih i neki igrači su radili pa nisu došli s prvom ekipom. Čestitam igračima na korektnoj borbi. Čuvali smo se i jedni i drugi, bez nekih faulova.

Bruno Rihtar zabio je pet golova, kao i Martin Šaban, tri je zabio Iskrić, dva Kipa, a po jedan Benčić, Cvrtila, Maloča, Brlečić i Haramustek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub