Obavijesti

Sport

Komentari 44

Stiglo proljeće: Rijeka u lov na Dinamo, Hajduku ostaje Kup

Stiglo proljeće: Rijeka u lov na Dinamo, Hajduku ostaje Kup
1

DVOBOJ ILI TROBOJ Oslabljeni Hajduk teško može parirati Dinamu i Rijeci u borbi za naslov, misle iskusni HNL-ovci Pamić, Scoria i Erceg. Proljeće otvaraju Rijeka i Lokomotiva

VIDEO

Priželjkivali smo neizvjesno prvenstvo, i dobili smo neizvjesno prvenstvo. Proljetna karavana kreće danas na Rujevici utakmicom Rijeke i Lokomotive.

Riječani pobjedom preskaču Dinamo, stvaraju dodatni pritisak na “plave”. Mogla bi to biti i borba za naslov utroje, ako Hajduk izdrži.

- Mislim da je Hajduku ipak limit treće mjesto i nada da će u Kupu u polufinalu izbjeći Dinamo ili Rijeku, pa da dođe do finala. - rekao je Elvis Scoria, s kojim se slaže i Tomislav Erceg, nekadašnji napadač Hajduka, ali i Rijeke:

- Splićani bi se morali koncentrirati na Kup, to im je najlakši i najkraći put do trofeja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve upućuje na to da će se borba za naslov ove sezone voditi između Maksimira i Rujevice.

- Dinamu će najveći problem biti nadoknaditi Arijana Ademija. Vidi se njegov izostanak u vezi. Tu si i drugi problemi oko kluba. Sigurno je da sve što se događa sa Zdravkom i Zoranom Mamićem ostavlja traga. Još to dobro Zoran i vodi,
ali sad ima najveći izazov - kaže Scoria.

Bivši trener Riječana smatra kako bi ovo mogla biti njihova trijumfalna godina.

- Rijeka je u prijelaznom roku dovela pet velikih pojačanja. Ima atmosferu, ovim je pojačanjima jasno poručila kako ide po naslov - završio je Scoria.

Jedan od trenerskih “senatora” HNL-a vjeruje kako Rijeka ima velike šanse u borbi za naslov, a onaj drugi, Igor Pamić, i dalje ipak više vjeruje Zagrepčanima.

- Bodovna razlika je mala, ali za mene je Dinamo i dalje favorit. Ima naviku pobjeđivanja i osvajanja naslova, nabio je komplekse svima - kaže nam Pamić.

I dok neki nogometni treneri i stručnjaci smatraju kako će Dinamo na proljeće biti u problemima zbog svega što se događa sa Zdravkom Mamićem, Paminjo misli drukčije.

- Zdravko Mamić je zaslužan za sjajne uvjete i visoke plaće koje imaju igrači Dinama. Mislim da bi oni sad iz inata mogli igrati baš za njega. Plaće im redovito stižu, žive vrlo dobro i to će htjeti vratiti na terenu - uvjeren je bivši trener Istre 1961, koji smatra kako je ovaj prijelazni rok otkrio mnogo toga.

- Promijenio je ‘krvnu sliku’ borbe na vrhu. Hajduk je ostao bez važnih igrača, a Rijeka se jako pojačala - dodao je Pamić.

Čeka nas velika borba na vrhu, ali i na dnu će biti drame. Scoria vjeruje da će uz Zagreb najlošija momčad lige biti Istra 1961, koja se nije pojačala.

- Ne bih do kraja otpisao niti Zagreb. Belupo bi se morao dignuti, Osijek ima iskustva u borbi za ostanak. U Istri situacija nije bajna - završio je Paminjo.

Dinamo prvi put bez Mamića

Dosta je bilo, odlazim. Ali ne brinite se, Dinamo će biti prvak i sljedećih deset godina, posljednje su Mamićeve riječi kao izvršnog predsjednika Dinama. Od sada će biti samo savjetnik i navijač.

Rijeka otjerala Anasa Sharbinija

Matjažu Keku je prekipjelo. Iz kluba je otjerao legendu Rijeke Anasa Sharbinija, smatrajući da mu remeti mir u momčadi. Za Anasa se pričalo da kocka i pije, a Slovenac nije želio takve u momčadi.

Hajduk se riješio jednog utega

Damir Burić i obitelj Balić bili su na ratnoj nozi. Dalje se nije moglo i jedino rješenje bila je prodaja Andrije. Igrački će puno nedostajati, no Burić je dobio mir. Ostao je i bez Milovića i bez Caktaša...

RNK Split doveo Panamce

Napadač Arroyo i ofenzivni vezni Barcenas standardni su reprezentativci Paname, a njihov bivši klub je nakon prvog dijela panamskog prvenstva uvjerljivo vodeći. To su prvi Panamci u HNL-u.

Zagrebu stiglo pojačanje iz Sijera Leonea

U Kranjčevićevu je došao Rodney Strasser (25), veznjak iz Sijera Leonea. Ovaj simpatični 25-godišnjak bio je hit na internetu, kad ga je Ibrahimović opalio nogom.

Osijek dobio novog vlasnika

Danas će u Osijeku biti predstavljeni novi vlasnici, mađarsko-hrvatsko poduzetničko partnerstvo koje su sklopili Lorinc Meszaros i Osječanin Ivan Meštrović.

Istrinim igračima konačno došle plaće

Istra u drugi dio sezone ulazi s novim trenerom, Andrejem Panadićem. No još bolja vijest je da su, navodno, svim igračima sjele plaće, koje čekaju mjesecima.

Slaven će igrati za Friščića

Dugogodišnji član uprave Slaven Belupa i bivši potpredsjednik Josip Friščić preminuo je u siječnju. Slaven će drugi dio sezone odigrati za svog velikog navijača.

Inter ostao bez prve igle

U dvije i pol sezone Ilija Nesterovski dao je 57 golova. Bio je dvaput prvi strijelac druge lige i sad je vodeći strijelac Prve HNL. Nesterovski je potpisao za Palermo.

Lokomotiva s Lekom i klincima

I s 35 godina Jerko Leko je jedan od najboljih igrača Lokomotive. Ne da se “stara kost”. Bit će zanimljiv okršaj protiv Dinama, barem po jednom detalju, jer sučelit će se dva brata, Josip i Ante Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru