Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Štimac: Da, želim biti prvi čovjek HNS-a, ne krijem to

Godišnju skupštinu Udruge prvoligaša Igor Štimac je iskoristio za nastavak svog obračuna s čelnim ljudima HNS-a. Opet o prijenosu iz Ukrajine...

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
12 komentara

Otkad sam došao na čelo Udruge prvoligaša, a samim time i na mjesto dopredsjednika HNS-a, nisam vidio niti jedan ugovor. A svaki važan ugovor mora odobriti Upravni odbor Saveza, rekao je Igor Štimac na druženju s novinarima nakon godišnje skupine Udruge prvoligaša. Napravio je i prvi korak u namjeri da detaljno pregleda sve ugovore, od kojih mnoge smatra spornima.
- Poslao sam zahtjev da mi daju na uvid sve dokumente potpisane otkako sam došao na mjesto dopredsjednika HNS-a. Pa neću valjda ja odgovarati za tuđe gluposti! - naglasio je Štimac.
Prijenos utakmice iz Harkiva i dalje je goruća tema. HNS optužuje HTV za niz propusta, s HTV-a optužuju HNS. Možda će to nekome biti čudno, ali dopredsjednik HNS-a je na strani HTV-a.
- Doznao sam da su Englezi za prijenos utakmice iz Maksimira agenciji Sportfive platili 7,5 milijuna eura, a HNS je prava za tu utakmicu prodao za 2,5 milijuna eura! - kaže Štimac i dodaje:
- Kako je to moguće da HNS prava na prijenos utakmice protiv Ukrajine proda po jednoj cijeni, a onda je državna televizija mora kupovati po duplo većoj cijeni?!
Svi ovi Štimčevi istupi odaju sliku čovjeka koju puca na najviše pozicije. I to je doista tako, Štimac ne krije ambiciju.
- Da, želim biti predsjednik HNS-a! Uostalom, to sam već rekao prije osam mjeseci. Svi ovi projekti na kojima radim idu u pravcu boljitka hrvatskog nogometa. Također, želim dokazati da mogu biti prvi čovjek Saveza - završio je Štimac.

SUCIMA VEĆE KAZNE!
Zalagat ću se da se sucima povećaju kazne ako ne budu dobro sudili, rekao je Štimac nakon što je jedan sudac dobio negativnu ocjenu, za što je kažnjen s tri utakmice. No sudaca je toliko da je ionako teško očekivati da će netko od njih suditi češće od jednom u tri ili čak četiri kola.
- Želim postići to da se kazna odnosi na one utakmice za koje pojedini sudac bude delegiran - kaže Igor Štimac.

Naši partneri pišu
Message