Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Štimac na Mamića: Dinamo ima očitu pomoć sudaca...

Igor Štimac se u TV emisiji obrušio na Zdravka Mamića, Dinamo i sudačku organizaciju te izrazio sumnju u zasluženost osvajanja dvostruke krune

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
45 komentara

Čelni čovjek Udruge prvoligaša Igor Štimac gostovao je u televizijskoj emisiji 'Istinom do gola', gdje je iznio ozbiljne optužbe na račun sudačke organizacije i izrazio sumnju u zasluženo osvajanje dvostruke krune Dinama.
- Svima je jasno da je Hajduk upao u zamku Dinamovih težnji da sude strani suci. Dok su se u Hajduku bavili organizacijom otpora toj ideji, Mamić je s druge strane organizirao nekoliko glatkih pobjeda Dinama - rekao je Štimac, no nije se izravno obrušio na suca prve utakmice finala Kupa, Brunu Marića, nego na njegove nalogodavce.
- Nemojmo se zavaravati, sudac je bio tu da ništa ne vidi. Nije problem sudac nego onaj koji mu je za takvo suđenje dao naputke, a na koncu i dobru ocjenu. Marić bi bio maknut i ne bi više nikad dobio priliku suditi da nije napravio to što je napravio u prvoj utakmici finala Kupa. Treba jasno reći da je Dinamo imao očitu pomoć suca i da Hajduk nije ima šanse u uzvratu, a opet su bili na pragu čuda - rekao je Štimac, koji se osvrnuo i na posljednje događanje i sukob Mamića u loži nakon nedjeljne utakmice.
- Dinamo je, po meni, drugi najveći hrvatski klub i uvažavam sve koji u njemu rade, no Zdravko Mamić je goropadan i agresivan samo kad ispred sebe ima slabijeg protivnika. Ispred mene se nikad nije tako ponašao jer zna da ja nikad ne bih pognuo glavu - kaže Štimac te nastavlja:
- Jasno je da on na čelu Dinama provodi samovolju. Zar odluka da od iduće sezone šest stranaca mogu igrati u klubovima HNL-a, kad Uefa i Fifa smanjuju broj stranaca, ne govore dovoljno o tome? Ta je odluka išla u korist samo jednoga kluba jer nitko drugi nema ni blizu toliko stranaca kao Dinamo. Slično pitanje je i ulazak Lokomotive u prvu ligu, što je također čisti sukob interesa. Siguran sam da 80% medija danas djeluje u korist Dinama i kad se sve to zbroji, jasno je da nam predstoji još puno posla - zaključio je Štimac.

'MIŠE ME ZOVE AKO NEŠTO TREBA'
Često se čujemo telefonom, kad mu nešto treba, uvijek me nazove i smatram da je Hajduk u njemu dobio velikog trenera. Hajduk je u prošlosti potrošio previše trenera i čak kad bi napravili glupost i nekim čudom smijenili Mišu, ne znam koga bi doveli na njegovo mjesto, kaže Štimac o treneru Hajduka.

'SRAM ME KOLIKO NEKI U HAJDUKU ZARAĐUJU'
Ima igrača koji u Hajduku zarađuju toliko puno za hrvatske prilike da mi je teško i izgovoriti te cifre, priča Štimac o preplaćenim hajdukovcima.
- Kalinić vrijedi onoliko koliko netko plati za njega, a koliko ja poznajem tržište, njegova je cijena pet do šest milijuna eura. Ne više - dodao je o cijeni najskupljeg eksponata Bijelih te rekao ponešto o atmosferi u Splitu za dolazaka Dinama.
- Pristranost u HNL-u je još prisutna i zato mi nije teško razumjeti gnjev navijača Hajduka kad u Splitu gostuje Dinamo.

Naši partneri pišu
Message