Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Štimac odbio žalbu Rijeke, derbi se igra za dva tjedna

Upravni odbor Udruge Prve HNL odbacio je žalbu prvoligaša s Kantride. Osudili su i odluku Marija Mandžukića da se ogluši na savjet liječnika

Miranda Čikotić
Foto: Miranda Čikotić
4 komentara

Žalba Rijeke na odgodu njihove utakmice protiv Dinama je odbijena, a novi termin je 19. studenoga, odlučio je Upravni odbor Udruge prvoligaša u srijedu popodne. Igor Štimac se s ostalim članovima UO-a nije našao u Zagrebu, sve su uspjeli dogovoriti telefonom. Medić, Čulo i Karađole su donijeli odluku u dogovoru s predsjednikom Udruge, no pravo glasa zbog izravne zainteresiranosti nije imao Mario Rubeša, direktor Rijeke.
Odluka UO-a je jednoglasna, a temelji se na dodatnom izvješću HNS-ove Zdravstvene komisije i ponovljenom pregledavanju dokumentacije vezane uz sporni slučaj. Nakon svega, UO je izvjestio kako nema sumnje da je odgoda opravdana. Jedini mogući termin za odigravanje odgođene utakmice je 19. studenoga.
- Riječ je o Fifinom terminu u kojem naša reprezentacija neće igrati, pa su nogometaši slobodni - objasnio je povjerenik za natjecanje Josip Brezni i dodao kako postoji velika mogućnost da HTV utakmicu prikaže u izravnom prijenosu.
- Podnijet ćemo još jednu žalbu, imamo na to legalno pravo. Nama cilj nije dobiti bodove za zelenim stolom, već spriječiti da se slične situacije ponavljaju - komentar je predsjednika Rijeke Ivana Vanje Frančiškovića, koji je najavio i kako njegovom klubu nije nimalo svejedno u kojem će se terminu utakmica igrati. A o terminu će, čini se, odlučiti HTV...

'OSUĐUJEMO PONAŠANJE ČELNIKA I - MANDŽUKIĆA'
U ponašanju čelnika Dinama i Rijeke nije bilo sportske etike i zbog toga izražavamo žaljenje. Također, najoštrije osuđujemo i ponašanje igrača Dinama Marija Mandžukića. Klupski liječnik mu je savjetovao da se javi u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević i preda nalaze na dodatnu analizu, no on to nije učinio, stoji u izvješću UO-a Udruge Prve HNL.

Naši partneri pišu
Message