Obavijesti

Sport

Komentari 15

Štimac u Zagrebu: Lako je biti izbornik, ovo je izazov

Štimac u Zagrebu: Lako je biti izbornik, ovo je izazov
1

Predsjednik nije postavio nikakav imperativ, a ja mogu obećati da ćemo odmah početi s radom, da u momčadi neće biti privilegiranih, kaže Štimac

VIDEO

Igor Štimac postao je u ponedjeljak iza podneva i službeno novi trener Zagreba. S predsjednikom Draženom Medićem pojavio se u trening kampu u Veslačkoj i dogovorio da će prvi trening odraditi u neobičnom terminu, u 20.30 pod reflektorima.
- Igore, imenjače, valjda ćemo mi zajedno nešto promjeniti - pozdravio se Štimac sa sportskim direktorom Igorom Čalom, a predsjednik Medić sjajio je punim sjajem.
- Pao mi je kamen sa srca. Poznata je ona izreka 'vrijediš onoliko koliko imaš prijatelja'. Znao sam da imam asa u rukavu jer Igor je moj prijatelj. Zato sam išao do kraja, dao sam šansu Luki Pavloviću, ali nije išlo - rekao je Medić dok je Štimac također istaknuo prijateljstvo.
- Ja nemam puno prijatelja u životu. Zato svakom od njih želim pomoći i zadržati ih - započeo je Štimac ne želeći reći je li dolazak u Zagreb njegovo konačno opredjeljivanje za klupu i odustajanje od 'kancelarija'.
- Pa tko je mogao prije pet dana znati da će se ovo dogoditi. Sudbina je nepredvidljiva, pogotovo u nogometu. Ali ovaj poziv nisam mogao odbiti, došao sam pomoći Zagrebu koji nije zaslužio biti tu gdje je. Pogotovo sam prihvatio poziv u sjećanje na Dražu Jerkovića koji mi je puno pomogao u karijeri. Bit ću ovdje do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti što dalje - rekao je Štimac koji je sjeo na klupu na kojoj su dosad bila petoricahrvatskih izbornika; Jerković, Marković, Blažević, Barić i Kranjčar. Je li to još jedna potvrda njegove ambicije?
- Možda će netko reći što ovaj to priča, a ja ću vam reći lako je biti izbornik. Ovo je pravi izazov. Predsjednik nije postavio nikakav imperativ, a ja mogu samo obećati da ćemo odmah početi s radom, da u momčadi neće biti privilegiranih i da ću napraviti sve da se maknemo s pozicije na kojoj smo sad - priča novi trener posljednje momčadi HNL-a. Debitirat će na Poljudu.
- Uvijek volim doći na Poljud. Hajduk je moja ljubav, moj život. Ali sada je i Zagreb moj život i poručujem njima dolje da dolazimo igrati nogomet - završio je Štico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju