Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Stipe bi bio najlakši protivnik Jonesu, najbolje bi za Miočića bilo da ode među poluteškaše'

'Stipe bi bio najlakši protivnik Jonesu, najbolje bi za Miočića bilo da ode među poluteškaše'

'Ngannou je rekao kako se ove godine više neće boriti. Trebali bi ugovoriti meč za privremenu titulu između Jonesa i Miočića. Na taj način Jones bi se vratio u kavez', rekao je poluteškaš Anthony Smith

VIDEO

Volim Stipu, ali mislim da to nije tako velik meč za Jonesa, kao što je mogao imati unutar teške kategorije. To je jako pametno od strane Jonesa, jer radi se o stilski najboljem meču za njega. Rekao bih da mu je Stipe najlakši protivnik, ako pogledamo top 3 ili top 4 teškaša, objasnio je u podcastu kod Michaela Bispinga UFC-ov poluteškaš Anthony Smith (33, 36-16).

Stipu prozivaju, on se ne javlja. Meč protiv Miočića želi i Lewis
Stipu prozivaju, on se ne javlja. Meč protiv Miočića želi i Lewis

Kako se prvak teške kategorije Francis ‘Predator’ Ngannou (35, 17-3) vjerojatno neće boriti ove godine zbog ozljede i operacije koju mora odraditi, sve se češće spominje meč za interim titulu i toliko iščekivani debi Jona ‘Bonesa’ Jonesa (34, 26-1) u teškoj kategoriji. I to baš protiv bivšeg prvaka i po mnogima najboljeg borca u povijesti teške kategorije Stipe Miočića (39, 20-4).

- Jon Jones ima najgori tajming ikada, barem kad su u pitanju njegovi ‘tvitovi’ i najave mečeva. Svi žele da konačno odradi meč, javnost moli za to. Žele ga vidjeti u teškoj kategoriji. Međutim, doslovno ništa nismo čuli od njega, sve do meča Ngannoua i Ganea. Ngannou se ozlijedio, u svađi je s UFC-om oko ugovora, a Gane je izgubio. Jones se sada odjednom želi boriti. Kao da je čekao takav trenutak - rekao je Smith o Jonesovom tweetu i borbi najvećeg teškaša protiv najvećeg poluteškaša svih vremena.

MMA: UFC 260

S njim se nije složio bivši UFC-ov prvak Michael Bisping, koji ipak daje mnogo kredita Stipi i vidi ga u borbi za titulu.

- Stipe Miočić je najveći teškaš u svijetu. Ima najviše obrana. Ngannou ga je pobijedio, ali i on je Ngannoua. 1-1 su i trebali bi odraditi treći meč. Ali mislim, za Jonesa je taj meč dobar način da se upozna s teškom kategorijom. Ngannou je rekao kako se ove godine više neće boriti. Trebali bi ugovoriti meč za privremenu titulu između Jonesa i Miočića. Na taj način Jones bi se vratio u kavez, a ako pobijedi taj meč, imat će priliku za ujedinjenje pojasa protiv Ngannoua. Također, ta borba poslužila bi mu kao zagrijavanje. Ali kakvo bi to zagrijavanje bilo. Stipe Miočić kao protivnik za zagrijavanje, to je najveći teškaš ikad.

Možda je malo nespretno nazvati Stipu ‘zagrijavanjem’, ali o tom – potom. ‘Lionheart’ ima još jednu preporuku za Miočića, a ona je možda i neizvediva s obzirom na Miočićeve godine i vjerojatni voljni moment.

'Miočić zaslužuje poštovanja, on bi trebao u kavez protiv Jonesa'
'Miočić zaslužuje poštovanja, on bi trebao u kavez protiv Jonesa'

- Znam da ovo neće biti popularno mišljenje i nadam se da Stipe neće ovo vidjeti te misliti da serem o njemu. On zna da ga volim i slažem se da je on najveći teškaš u povijesti. Ali Stipe je jedva teškaš. Ja vjerojatno težim više od njega u ovom trenutku. Ja sam na nekih 107 kg, a on je u posljednjem meču imao oko 106 kg. Nije da je to problem, ali on može skinuti kilažu. Blachowicz je u ovom trenutku od njega teži četiri i pol kilograma - objasnio je Smith pa zaključio:

- Ako želimo vidjeti kakav bi Jones bio u teškoj kategoriji, a onda ga upare s Miočićem koji je zapravo poluteškaš koji ne želi skidati kilažu. Smatram da time nećemo dobiti pravu sliku Jonesa u teškoj kategoriji. Saznat ćemo kako se kreće, kako se nosi s kilažom, naučit ćemo ponešto, ali ja ga želim vidjeti protiv pravog, velikog teškaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening