Obavijesti

Sport

Komentari 26

Stipe: Cormier? Najvažnije mi je bilo da supruga da pristanak

Stipe: Cormier? Najvažnije mi je bilo da supruga da pristanak
1

Stipe Miočić prihvatio je ponudu UFC-a da se bori s Danielom Cormierom nakon što se posavjetovao s trudnom suprugom Ryan Marie, a osim same borbe dvojac će sudjelovati i u 'reality' šouu

VIDEO

Nisam očekivao da će iduća borba biti ugovorena tako brzo. Htio sam samo doći kući, kvalitetno se naspavati i uživati u slobodnom vremenu. Nešto se spominjalo prije borbe, no rekao sam da ne želim ništa komentirati dok ne završim, rekao je Stipe Miočić nakon što je doznao da će pojas UFC-ova prvaka braniti protiv Daniela Cormiera 7. srpnja.

Američki Hrvat izdominirao je Francisa Ngannoua na priredbi u Bostonu pretprošli vikend i tako treći put obranio titulu "najstrašnijeg čovjeka na Zemlji".

- Prišli su mi nekoliko dana nakon borbe i pitali me bih li prihvatio, a ja sam rekao kako moram razgovarati sa suprugom, no da bih svakako prihvatio dobru ponudu. Najvažnije mi je bilo da supruga pristane, ona je moj šef i sigurno ne bih ovo sve prihvatio da se ona nije složila - kazao je Stipe u razgovoru za emisiju MMA Hour Ariela Helwanija.

Cormier: Stipe je najbolji ikad, ovakva prilika se ne propušta
Cormier: Stipe je najbolji ikad, ovakva prilika se ne propušta

Osim što će se sučeliti u ringu T-Mobile Arene u Paradiseu kraj Las Vegasa kao prvaci svojih kategorija (Miočić teške, Cormier poluteške), dvojac će prije borbe sudjelovati u UFC-ovu reality šouu The Ultimate Fighter. Kamere će ih tijekom šest tjedana pratiti kako se pripremaju za ovaj meč, ali i treniraju druge. Stipe u Las Vegas ide već u srijedu, a za potrebe snimanja emisije vežć je dogovorio šest tjedana slobodno u svojoj vatrogasnoj postaji u Clevelandu.

- Dio od tih šest tjedana ona će biti sa mnom u Las Vegasu. Neće mi smetati sve te kamere, uzbuđen sam zbog cijelog iskustva. Drago mi je što ću moći pokazati što mogu ja i moji treneri. Nadam se da ću uspjeti dio svog znanja i iskustva prenijeti na te dečke. Žao mi je što moj glavni trener Marcus Marinelli nije u mogućnosti biti sa mnom, no pronašao sam dobru zamjenu za glavnog trenera. Ostale ću dogovoriti unutar idućih nekoliko dana - rekao je Stipe.

O Danielu Cormieru Stipe ima samo riječi hvale.

- On je sjajna osoba. Dugo se znamo, puno smo snimali zajedno i jako mi je drag tip. Osim toga, fantastičan je borac koji ima medalju s Olimpijskih igara, borio se kao teškaš i bio teškaški prvak. Sigurno ne bi prihvatio borbu da ne misli da me može pobijediti. Cijelu karijeru bori se samo s najboljim borcima. Bit će to dobro, uzbuđen sam. Sve je to posao i vjerujem da on jednako gleda na to. Radimo ga kako bismo osigurali bolje živote sebi i svojim obiteljima.

Miočić ekskluzivno za 24sata: Sanjam Poljud i 50.000 ljudi...
Miočić ekskluzivno za 24sata: Sanjam Poljud i 50.000 ljudi...

Voditelj emisije Ariel Helwani vratio se na trenutak proglašenja pobjednika nakon Stipina meča s Ngannouom, kad je Miočić uzeo pojas iz ruku predsjedniku UFC-a Dani Whiteu i dao ga svom treneru da mu ga postavi.

- Kao što sam rekao nakon borbe, moj trener i ja međusobno se poštujemo, to je cijela priča oko toga. Nakon toga sam razgovarao s Danom i bilo je sve u redu. Više puta mi se ispričao zbog svega... Ma, šalim se, nije se uopće ispričao, haha. Čestitao mi je na sjajnoj borbi, a ja sam mu zahvalio na prilici koja mi se pružila - rekao je Stipe, prenosi Fight Site.

Tko je Cormier? Bio je četvrti na OI, kasnije skoro preminuo
Tko je Cormier? Bio je četvrti na OI, kasnije skoro preminuo

Iako je dominirao u svih pet kategorija borbe protiv Kamerunca, Stipe zna da je neke stvari u toj borbi mogao bolje izvesti.

- Pogledao sam snimku nekoliko puta kako bih otrkio što je bilo loše pa da popravio to i kako bih ono što je bilo dobro učinio još bolje. Imao sam grešaka, trebao sam se više kretati i raditi više ground 'n' pounda, no on je jak i velik čovjek, morao sam paziti na to. Prvu rundu krenuo je kao teretni vlak, pokušao mi je maknuti lice s glave i nije bilo lako pa sam bio malo oprezniji. No nisam siguran da je najjači udarač s kojim sam se susreo. Svakako udara jako, ali ne mogu reći da je jači od nekih drugih koji su me udarali. On je veliki potencijal, morat će poraditi na još nekim stvarima i bit će tu. Dosta je mlad za ovu diviziju i vjerujem da će ostati u vrhu bude li pravilno radio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener