Obavijesti

Sport

Komentari 17

Đoković: Volio bih ići u Ameriku, ali to ne ovisi o meni. Lažiranje ozljede? Ne bavim se pričama...

Đoković: Volio bih ići u Ameriku, ali to ne ovisi o meni. Lažiranje ozljede? Ne bavim se pričama...

Najbolji tenisač svijeta nakon osvajanja Australian Opena i uoči upitnog nastavka sezone u SAD-u obratio se novinarima u Beogradu. Nadal mu je, kaže, najveći rival i volio bi ga sresti u finalu Roland Garrosa

VIDEO

Mnogi su ga optužili da lažira ozljedu na Australian Openu koji je i osvojio i izjednačio se s Rafaelom Nadalom, a on je nakon finala poručio da će javnost "sve saznati za par dana". To se, međutim, nije dogodilo, a u međuvremenu je njegov odlazak na američku turneju postao upitan jer se nije cijepio protiv korona virusa.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković (35) o aktualnostima je govorio na konferenciji za novinare u svom teniskom centru u beogradskom Dorćolu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Što se tiče moje situacije s ozljedama, još uvijek nisam u najboljem izdanju. Stvari izgledaju jako dobro i ohrabrujuće, donijeli smo odluku da idemo u Dubai. Na svakom turniru ambicije su najviše, a što se tiče planova nakon toga, ne znam. Ovisi o situaciji s Amerikom, ne ovisi o meni, nije u mojim rukama - rekao je Đoković.

Što se zbiva s Amerikom?

- Proces je u tijeku, to je sve što znam. Kažem, to su stvari i događaji potpuno izvan moje kontrole. Naravno da bih volio igrati, drago mi je da sam dobio podršku direktora turnira u Miamiju i Indian Wellsu.

Kako komentira priče o lažiranju ozljede?

- Priče su uvijek tu. Nije samo u mom slučaju. Uvijek imamo kritičare i ljude koji će nagađati je li sve to vjerodostojno ili ne. Nemam energije ni vremena baviti se svakom pričom koja izađe na internet. Znam što je pravo, što je istina. Direktor turnira je rekao kakva je priroda ozljede. U Australiji sam imao najbolju karijeru na Grand Slamovima, iako sam nažalost kratko ostao prošle godine, želio sam se vratiti. Volim tamo igrati, godi mi, što pokazuju i ovogodišnji rezultati. Pritisak je postojao, apsolutno. Bilo je i situacija tijekom turnira s kojima mi nije bilo ugodno nositi se.

Dotaknuo se i velikog rivala Rafaela Nadala. Rekao je da bi volio da njihov idući meč bude u finalu Roland Garrosa.

- Kad je zdrav, najbolji je. On i ja kao klinci pazimo da ovi mlađi ne osvajaju najveće turnire. Prošle godine se uopće nisam natjecao nekoliko mjeseci, bile su to izvanredne okolnosti. Ova godina je počela odlično, ali je već sada drugačija nego lani. Vidjet ćemo što će biti s Amerikom. Samopouzdanja ima napretek, čak i ako ne odem u Ameriku, mislim da ću biti u dobroj formi. Imat ću više vremena za pripreme za zemlju. Od Nadala se uvijek očekuje da dogura najdalje na zemlji. Pokušat ću ove godine početi malo bolje. Bolje nego zadnjih četiri, pet godina.

Kad će u mirovinu?

- Ne postoji broj koji bi zadovoljio moju glad za grand slam turnirima, nema ga još. Nemam krajnji broj, odnosno granicu, u smislu do koje godine ću igrati. Nekako automatski nakon 30 godina ljudi počinju postavljati pitanja "Kad je kraj?". Federer, Nadal i ja često smo se suočavali s tim pitanjima. Puno je predviđanja i nagađanja, ali ta je glad i dalje prisutna. Više bih to okarakterizirao kao strast za sportom i želju za natjecanjem. Spomenuo sam da jako volim ovaj sport. Volim igrati sa sinom, djecom, s kim god tenis i rekreativno. Nemam averzije prema ovom sportu jer zauzima veliki dio mog života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi