Obavijesti

Sport

Komentari 19

Što je napravio Igor Jovićević u 76 dana? Bilo je - kratko i loše

Što je napravio Igor Jovićević u 76 dana? Bilo je - kratko i loše

Da je organizirana kolektivna, svenacionalna oklada koji će Igor u HNL-u danas dobiti otkaz ili dati ostavku: 99,99% uplatilo bi na Hajdukovog trenera. Tudor u nedjelju dovodi Hajduk u Maksimir, Jovićević je 'bivši'

VIDEO

Nešto je jako nezdravo u Maksimiru. Dinamo je potrošio trenera koji je u juniorskoj Ligi prvaka čuda radio sa svojim 'ZG Fakinima'. Igor Jovićević (46) je na klupi koju je naslijedio od Nenada Bjelice (48) sjedio od 22. travnja-6. srpnja. Neveselih 76 dana.

VIDEO: IGOR JOVIĆEVIĆ PRED KAMERAMA

Pokretanje videa...

08:19

Ni gola njegov Dinamo nije zabio momčadima iz vrha, Rijeci, Osijeku i Lokomotivi. Sa Slavoncima je odigrao 0-0, od Lokosa izgubio 0-1, a od Rijeke jučer 0-2. Hajduk u Maksimir dolazi u nedjelju, ali u Dinamovoj će ga trenirki dočekati neki drugi trener, Jovićević je od ponedjeljka 'bivši'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da je organizirana kolektivna, svenacionalna oklada koji će Igor u HNL-u danas dobiti otkaz ili dati ostavku, 99,99% uplatilo bi na Hajdukovog trenera. Kako danas stvari stoje, Tudor će Hajduk voditi protiv Dinama. Tko će voditi Dinamo protiv Hajduka doznat ćemo vrlo brzo. Neko unutarnje rješenje, bar do kraja (odavno osvojenog) prvenstva nameće se samo po sebi,

Jovićević je Dinamo vodio na sedam utakmica. Skor: 3-2-2. Gol-razlika: 7-6. Pobjede nad Varaždinom (3-1), Belupom (3-2) i Interom (1-0). Podjele bodova bez golova sa Osijekom i Goricom, porazi od Lokomotive (0-1) i Rijeka (0-2).

Jesen i zima, prije prisilnog prekida zbog pandemije, bile su pune modrog zanosa. Liga prvaka, HNL-dominacija, Bjelica čvrsto u sedlu, momčad puna dinamita, igra iz snova.

Prve naznake nervoze dogodile su se dok je Jovićević još šefovao u Akademiji. Ispadanje iz Lige prvaka i već osigurani domaći naslov ispuhali su motiv. Bjelica je imao nekoliko ispada na klupi, Jovićević sjajno vodio zagrebačke Fakine u Uefinoj Ligi prvaka mladih.

Onda je došla korona, krah odnosa Bjelice i kluba (personificiranog u Z.M., bjeguncu od hrvatskog pravosuđa), a šansa data Jovićeviću. Dosta logično. Naslov osvojen, iz Europe se ispalo, Olmo prodan, idealno za promociju vlastite mladosti koju nitko pod kapom nebeskom ne poznaje bolje od Jovićevića.

Ali povratna informacija ispala je - porazna. Samo gol po utakmici, četiri od sedam utakmice bez pobjede i igra... Igra daleko ispod Dinamove razine.

Jovićević tek treba objasniti zašto su stvari krenule nizbrdo no njegov je Dinamo bio - loš. Jučer su se na Rujevici čudili i Primorci i Zagrepčani. 'Ča je ovo, pa mi smo bolji od Dinama?!', pogledavali su se i guštali riječki navijači.

Momčad koja je Rijeku pomela s 5-0, a onda u Kupu ispala tek uz debelu asistenciju riječke bure, u nedjelju je na Kvarneru izgledala tako da ju je Rijeka, koja danas na godišnjoj ravni troši najmanje duplo manje nego prije dvije-tri godine, ne samo pobijedila nego se s njom i nadigravala, dobrim dijelom utakmice na travnjaku dominirala!

Igor Jovićević u dva i pol mjeseca nije donio ni igru, ni rezultate. Koliko ga je momčad slijedila, kakvo je ozračje zatekao, zašto nije napravio ono što je želio i, na kraju krajeva, zašto više nije šef Dinamove struke, pitanja su na koja će neke odgovore morati dati i klub i sam Jovićević.

Kako god bilo, jasno je da se njegov mandat u prvoj momčadi ni najmanje nije primio te da je Dinamo od raskida s Bjelicom izgubio i igru i atmosferu. Jovićevićev mandat na čelu prve momčadi Dinama bio je, na žalost: kratak i neuspješan. U svim segmentima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener