Obavijesti

Sport

Komentari 40

Što jede Ronaldo? Ne može bez piletine i ribe, a nekad zna spavati i po pet puta dnevno

Što jede Ronaldo? Ne može bez piletine i ribe, a nekad zna spavati i po pet puta dnevno

Dnevno pojede šest obroka, gotovo nikada ne pije gazirana pića, ne jede smrznutu hranu, a nije ni jedan od onih koji će se na kraju dana počastiti čašom alkoholnog pića

VIDEO

Uspješan je, bogat, osvojio je sve što se u nogometu može osvojiti, ali on i dalje radi sve isto. Cristiano Ronaldo pravo je sportsko čudo. Iako je u 35. godini života, Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Čak pola od njegove mase su mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači, da on uopće ne stari! 

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldova priča iz djetinjstva

Pokretanje videa...

01:39

E pa zašto je to tako? Portugalac ima nevjerojatnu radnu etiku zbog koje od početka svoje karijere trenira kao 'manijak'. On je jedan od onih koji će prvi doći na trening i otići posljednji, a još će uz to odraditi i sat vremena u teretani. Naravno, kada imate takav stil života morate paziti i na prehranu. A njegova se sastoji od samo najkvalitetnijih i pažljivo biranih namirnica. Pa nije on bilo tko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednog te istog menija se drži već godinama, a dnevno pojede šest obroka, od čega čak dvaput ruča i večera, jednom doručkuje i ima jednu užinu. Za doručak preferira šunku i posni sir, a za užinu pojede tost s avokadom ili nekad voće. Nekoliko sati poslije je vrijeme za prvi ručak, a on se sastoji od piletine i salate, dok tijekom drugog ručka većinom jede ribe poput sabljarke, tune ili bakalara uz jaja, salatu i masline. 

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal

Naravno, ni u jednom obroku Ronaldo se ne prejede već je riječ o manjim porcijama. Da jede kao prosječni čovjek, vjerojatno baš i ne bi bio fit. 

Za prvu večeru pak pojede meso uz povrće, a za drugu večeru sabljarku uz salatu. Gotovo nikada ne pije gazirana pića, ne jede smrznutu hranu, a nije ni jedan od onih koji će se na kraju dana počastiti čašom alkoholnog pića. I da, ovog režima se drži već godinama pa se ne morate ni pitati je li ikada došao u napast da pojede neke slatkiše ili popije alkohol. On je jednostavno takav tip nevjerojatne etike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A good recovery is the key! 💪🏽

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Njegov nevjerojatan režim najbolje je opisao Patrice Evra koji je s njim igrao u Manchester Unitedu.

- Ako vas Cristiano pozove na večeru kod njega, odbijte, toplo vam preporučujem. Rekao mi je, 'Patrice, svrati poslije treninga.' Ja sam otišao, a bio sam jako umoran, i sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina...Mislio sam si, u redu, ništa strašno, za piti je bila samo voda, od soka ništa... Nadao sam se da će nakon toga doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo - požalio se Evra pa nastavio:

- On je pojeo, ustao i počeo se igrati s loptom, izvoditi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem kako bismo se dodavali bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga mogu li pojesti do kraja, a on je samo rekao 'ne, ne, ajmo igrati' pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a poslije toga smo bili u sauni i jacuzziju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On board🛥😉

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Život profesionalnog sportaša jako je naporan zbog silnih putovanja, treninga i utakmica pa Portugalac veliku važnost pridodaje odmoru i regeneraciji tijela. Tijekom noći drži se ritma od osam sati sna, a tijekom dana, kada je slobodan, zna nekad 'zakunjati' i po pet puta dnevno.

I to je Ronaldo. Jedan od najboljih u povijesti, čovjek koji je srušio brojne rekorde, a u 35. godini igra i izgleda kao mladić od 20 godine. I dan danas svakodnevno se drži svog rituala i nikada nije odustao. Znao je da će mu on donijeti uspjeh, krov svijeta, a vidite ga i sami. Već 13 godina je na vrhuncu.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v Olympique Lyonnais

Da je čudo prirode i plod nevjerojatnog rada, to su otkrili na sveučilištu Chichester 2011. godine kada su obavili testiranje s Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u zrak što je sedam centimetara više od prosječnog NBA igrača. Znanstvenici su izračunali kako čudesni Ronaldo prilikom odskoka stvara silu jednaku pet puta njegovoj tjelesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

- Kad Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza stražnjice. To ima efekt privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u zraku - rekao je dr. Neil Smith, stručnjak za biomehaniku na Sveučilištu Chichester.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recharge 🔋☀️😉💪🏼

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ono što je nevjerojatno je to da Portugalac i u 35. godini ima nevjerojatan odraz, pa on kao ne stari uopće. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj prehrani, dijeti i svakodnevnom vježbanju.

Ronaldove nevjerojatne brojke:

  • 78 centimetara - Ronaldo skače u vis.
  • 71 centimetar - skok u vis prosječnog NBA igrača
  • 122 centimetra - skakao je Michael Jordan
  • 5G - Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje