Obavijesti

Sport

Komentari 10

Stojanović: Cvitanović? Igramo bolje sad, nego na pripremama

Stojanović: Cvitanović? Igramo bolje sad, nego na pripremama
4

Za Dinamo ne bi bilo loše da i drugi hrvatski klubovi uđu u grupnu fazu europskih natjecanja, onda bi se puno više trošili igrajući na dva fronta, kaže Petar Stojanović

VIDEO

Dinamo danas kreće u novu europsku avanturu. Mario Cvitanović večeras će od 20.45 sa svojim trupama napasti norveški Odds, modri priželjkuju već u prvoj utakmici napraviti razliku kojom bi osigurali plasman u daljnju fazu ovog natjecanja.

U vizijama prethodnog trenera Ivajla Peteva na desnom boku su se mijenjali Alexandru Matel i Petar Stojanović. Sada je situacija prilično drukčija, slovenski nogometaš drži "pole position", te je protiv Istre 1961 i Cibalije imao punu minutažu. A Stojanović će zaigrati i večeras od prve minute.

- Uoči početka svake sezone osjeća se neka nervoza, kako onda ne bi sada kada krećemo i s europskim natjecanjima. Ipak, to je onaj pozitivan osjećaj jer svi jedva čekamo da počne ta utakmica s Oddsom. No, što se tiče treme, preiskusni smo da bismo je osjetili tijekom utakmice - rekao je za Goal Petar Stojanović, pa nastavio:

- O Oddsu ne znam ništa više od onih osnovnih stvari; kada su nam protivnici u pitanju, pokušavam se koncentrirati isključivo na trenerovu pripremu utakmice. Naš stručni stožer je do zadnjeg detalja skenirao suparnika, pomogao nam da taj izazov riješimo na najbolji mogući način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
GNK Dinamo - NK Istra 1961

Kako ste zadovoljni igrama Dinama u prve dvije utakmice sezone?

- Mi očigledno rastemo iz utakmice u utakmicu. Protiv Istre smo na otvaranju prvenstvene sezone bili solidni, tjedan dana kasnije protiv Cibalije se predstavili u puno boljem izdanju. Sada očekujem da će taj pozitivan trend rasti kako u prvenstvenim, tako i europskim utakmicama. A da ćemo još bolju igru pokazati i večeras protiv Oddsa.

Vi ste 'zacementirali' poziciju u početnoj postavi, kako ste zadovoljni dosadašnjom formom?

- Osjećam se motivirno i spremno za nove izazove. Dobro sam radio na pripremama i fizički se osjećam odlično. Mislim da mi ni forma za sada nije loša, ali tu uvijek ima prostora za napredak. Sve u svemu, zadovoljan sam.

Dinamo je proživio uzbudljiva dva tjedna; klub je prvo napustio Ivajlo Petev, pa onda Sammir i Guilherme. Koliko je to sve utjecalo na svlačionicu?

- Promjena trenera uvijek donosi određeni šok, ali svi smo mi profesionalci koji se moraju podrediti zahtjevima i odlukama kluba. Gospodinu Petevu najiskrenije želim svu sreću u daljnjoj karijeri.

GNK Dinamo - NK Istra 1961

A koja je razlika u načinu rada Marija Cvitanovića i Ivajla Peteva?

- Svaki je trener individua za sebe. Svaki nosi svoju viziju u pripremu i način vođenja momčadi, pa ih je samim time nezahvalno uspoređivati. Uostalom, novi trener je prekratko ovdje da bi se vidjele konkretne promjene, ali činjenica je da smo bolje izgledali u ove dvije utakmice nego na pripremama. Uvodni dani pod vodstvom novog trenera sugeriraju kako je riječ o stručnjaku koji je sebe podredio uspjehu s Dinamom i zbog toga sam veliki optimist.

Što može Dinamo ove sezone u Europi, znate li da Dinamo od 1970. godine nije prezimio u Europi?

- Znam za taj podatak, ali se ne želim opterećivati brojkama i tradicijama. One postoje da bi se rušile. Mislim da možemo puno. Imamo jako dobru i potentnu momčad koja u ovom natjecanju ni u ti jednu utakmicu neće ući kao poptuni autsajder. Dapače, u puno njih ćemo, zbog koncentracije kvalitete i europskog iskustva, biti favoriti.

Koju europsku utakmicu u dresu Dinama najviše pamtite i zašto?

- Vjerojatno onu prošlogodišnju iz Salzburga. Kada smo išli na put, svi su nas već praktički otpisali, a mi smo se vratili u Zagreb s Ligom prvaka. Bio je to neponovljiv osjećaj.

GNK Dinamo - NK Istra 1961

Mogu li Osijek, Rijeka i Hajduk proći svoje europske prepreke?

- Realno, Osijek je u najtežoj situaciji. Za prolaz PSV-a im treba čudo, ali ona su u nogometu moguća. Mislim da Rijeka i Hajduk imaju šansi, ali nezahvalno je prognozirati takve stvari.

Biste li voljeli da Hajduk, Rijeka i Osijek uđu u grupne faze europskih natjecanja? Koliko bi to Dinamu olakšalo borbu za naslov prvaka?

- To bi prije svega bilo dobro za hrvatski nogomet, ali ne bi bilo loše niti za Dinamo. Drugačije je kad se tijekom sezone pažnju morate usmjeriti na dva kolosijeka, kada je i ritam utakmica puno žešći. Vjerujem da bi se naši suparnici ulaskom u grupne faze europskih natjecanja puno više trošili, pa nam time i olakšali put do naslova prvaka. Ali, on ionako nije upitan. Svi smo nakon prošle sezone gladni trofeja, to želim svima dokazati na terenu - završio je Stojanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida