Obavijesti

Sport

Komentari 96

Francuska bez rizika do prvog mjesta i utakmice s Nigerijom

Francuska bez rizika do prvog mjesta i utakmice s Nigerijom
7

Igrači Didiera Deschampsa nisu bili na razini iz prve dvije utakmice, a nisu kaznili ni što je Ekvador 40 minuta igrao s igračem manje. Za četvrtfinale igrat će s Nigerijom

VIDEO

Ekvadorcima je trebala pobjeda u ovoj utakmici kako bi zadržali izglede za prolazak u osminu finala, ali sve je stalo u 50. minuti nakon što je Antonio Valencia zaradio crveni karton. 

Krilni igrač Ekvadora đonom je išao na loptu, promašio ju i pogodio Lucasa Dignea u potkoljenicu, a sudac Noumandiez Doue procijenio je da Valencia tu koristi đon kao oružje i pokazao mu crveni karton. 

Dominguez skupio devet obrana

Samo četiri minute poslije Ekvador je imao veliku priliku za vodstvo. Enner Valencia povukao je kontru, dao loptu za Cristhiana Nobou na desnu stranu, ali veznjak je loše primio i onda slabo pucao, pored francuskog gola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S igračem manje Ekvador je pokazao veliku borbenost, žuti su se bacali kako god su stigli ispred Paula Pogbe i Karima Benzeme, a odličan je na golu bio i Alexander Dominguez. Do kraja je prikupio devet obrana, samo jednu manje od rekordera iz Brazila, Nigerijca Vincenta Enyeame koji je deset puta zaustavio udarce Argentine. 

Pogba i Benzema dobili su društvo u Loicu Remyju i Olivieru Giroudu u posljednjih desetak minuta, ali ni oni nisu znali kako proći pored ekvadorske obrane i golmana Domingueza. 

Lloris ostavio Ekvador na nuli

Posljednji pokušaj Ekvadoraca bio je iz kontre u 82. minuti, no i kad je Alex Ibarra uspio izvarati dvojicu obrambenih igrača Francuske, na golu je bio Hugo Lloris koji nije dopuštao nikakva iznenađenja u ovoj utakmici. 

U sudačkoj nadoknadi glavom je s pet metara pucao Giroud, ali pogodio je ravno u Domingueza, za pretposljednji od ukupno 31 udarca na ovoj utakmici. Od toga je 20 išlo u okvir, ali nijedan u mrežu.

Izbjegli Argentinu u osmini finala

Ekvador se tako oprostio od Svjetskog prvenstva s četiri boda, a Francuzi izbjegli utakmicu s Argentinom u osmini finala. Usput su prvi put nakon 1998. godine osvojili prvo mjesto u skupini. A znamo kako je završilo SP prije 16 godina...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića