Obavijesti

Sport

Komentari 26

Štrlek poslao Karabatića doma: Finale igraju Veszprem i Kielce

Štrlek poslao Karabatića doma: Finale igraju Veszprem i Kielce
1

Veszpremu će ovo biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila su loše po njih, dok je Kielceu sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba

VIDEO

U prvom polufinalu Lige prvaka dogodilo se veliko iznenađenje. Poljski Kielce izbacio je snažni francuski PSG kojeg vodi hrvatski trener Zvonimir 'Noka' Serdarušić.

Na Final Fouru koji se po tradiciji godinama unazad održava u njemačkom Kölnu, poljski klub izbacio je francuski rezultatom 28:26. Podsjećamo, Parižani su u četvrtfinalu bili bolji baš od našeg PPD Zagreba.

Junak utakmice naše je lijevo krilo Manuel Štrlek koji je zabio zadnja dva gola (ukupno tri) za svoju ekipu, a osim njega za klub nastupaju Denis Buntić, Ivan Čupić i Marin Šego.

-  To je ono što nas krasi čitave sezone, taj timski duh. Ovo je najzrelija ekipa od kad sam ja u Kielceu. Nema opuštanja, sada nam slijedi fokus na finale, ne smije biti nikakve euforije. Bilo je prave borbe, što je i normalno, kada je ovako veliki ulog. Od svlačionice se moramo spustiti na zemlju i mirno čekati sutrašnji dan. Ne biram rivala, neka dobije bolji, pa ćemo vidjeti kako ćemo - rekao je junak Manuel.

Moćnom PSG-u nisu mogle pomoći niti zvijezde poput Nikole Karabatića, Thierryja Omeyera i Mikkela Hansena koje ih ujedno čine i najskupljom momčadi Europe. Također, bivši hrvatski kapetan Igor Vori također je sudjelovao u porazu svoje momčadi i usput zaradio i crveni karton.

- Nisam ga namjerno udario. Digao sam ruku i zakačio ga, ali i to je dio priče koju sam spomenuo. Mene je dvaput Jurecki udario laktom i ništa. Sa naše strane je sve dvije minute, sa druge strane ništa. Nismo iskoristili svoje šanse, šteta. Došli smo prvi put na F4. Odigrali smo dobro, bili smo spremni, ali nedostajalo je i sreće - rezonirao je pariški pivot.

Hrvatska ima sedmoricu predstavnika u finalu

Drugi finalist mađarski je Veszprem naših Alilovića i Sulića. Regularnih 60 minuta završilo je rezultatom 25-25, a nakon produžetaka završilo je 31-28 za Mađare.  Nije im pomogao ni raspoloženi Domagoj Duvnjak sa sedam golova, a u redovima finalista dva je gola dao Sulić te jedan Slišković.

Veszpremu će ovo biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila su loše po njih. Prošle su sezone izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga. Poljacima je sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba.

Utakmica između PSG-a i Kiela na rasporedu je u nedjelju u 15:15 sati, a finale između Veszprema i Kielcea je u 18 sati, a Hrvatska će u finalu imati sedmoricu predstavnika: Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Filip Ivić i Denis Buntić u poljskim redovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening