Obavijesti

Sport

Komentari 8

Stvara se još moćnija Podravka: Dolazi lijepa i mlada Rumunjka (21), kći Podravkine legende

Stvara se još moćnija Podravka: Dolazi lijepa i mlada Rumunjka (21), kći Podravkine legende
1

Znajući da su ovu mladu lijevu vanjsku, jednu od 20 najpotentnijih mladih igračica po izboru EHF-a, htjeli i ženski moćnici poput CSM Bucurestija i Budućnosti, onda će ovo potencijalno biti velika Podravkina pobjeda van terena

VIDEO

Prije dvije sezone jurila je na rusko-bjeloruski pogon, prošle na grčko-slovenski, a od iduće bi Podravka Vegetu trebao gurati i jaki - rumunjski pogon. Baš kao 1996. godine kada bez dvije Rumunjke, Valentine Cozme i Mariane Tirce, naslov prvakinja Europe vjerojatno ne bi došao do Koprivnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice Podravke na treningu

Pokretanje videa...

Podravka - Dalmatinga, zagrijavanje 00:29

Danas, više od dva desetljeća kasnije, jedna bi Tirca opet mogla zaigrati za Podravku. Riječ je o Marianinoj kćeri Sorini (21) koja bi, pišu mediji na Crnom moru, trebala postati druga Rumunjka u novoj sezoni nakon što je prije nekoliko dana podravkašicama potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora pristupila golmanica Julija Dumanska (23), donedavna kapetanica rumunjske Valcee koja je 2018. proglašena za najbolju mladu rukometašicu svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Iz Podravke poručili HRS-u: Zašto niste proglasili prvaka?
Iz Podravke poručili HRS-u: Zašto niste proglasili prvaka?

Veza je, naravno, majka Mariana koja je direktorica u Corona Brašovu, klubu u kojem igra njezina kći. Podravkin interes za nju nije nov, opipavali su u Koprivnici stanje u njenom klubu i prošlog ljeta, a transfer je sada došao pred realizaciju. Znajući da su ovu mladu lijevu vanjsku, jednu od 20 najpotentnijih mladih igračica po izboru EHF-a, htjeli i ženski moćnici poput CSM Bucurestija i Budućnosti, onda će ovo potencijalno biti velika Podravkina pobjeda van terena.

Štoviše, u Koprivnicu bi mogla preseliti cijela obitelj Tirca, uz majku Marianu koja bi trebala dobiti poziciju u Podravki i otac Sorin. 

- Želim svojoj kćeri da i ona jednog dana zaigra za Podravku - govorila je jedna od pet najboljih rukometašica 20. stoljeća kada je 2018. nakon 19 godina opet posjetila Podravku u kojoj je provela šest sezona (1993. - 1999.).

Vrijedna donacija Podravke za pomoć u borbi protiv virusa
Vrijedna donacija Podravke za pomoć u borbi protiv virusa

- Jako sam emotivna jer je Koprivnica za mene grad u kojem sam provela najljepše godine karijere, a ja i dalje osjećam kao da sam se vratila doma. Jako sam bila sretna kad sam vidjela kako me ljudi i dalje prepoznaju nakon toliko godina. I dalje čitam i gledam sve što se događa u hrvatskom sportu, a najviše me se dojmilo slavlje koje ste pripremili za nogometaše - dodala je rumunjska rekorderka koja je u 335 reprezentativnih nastupa zabila impresivnih 2043 gola.

Kći će ju, barem u Podravki, imati šansu nadmašiti...

Sorina i Mariana Tirca
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu