Obavijesti

Sport

Komentari 4

Stvarao je prvake do zadnjeg časa: 'Počivao u miru Božjem'

Stvarao je prvake do zadnjeg časa: 'Počivao u miru Božjem'
3

Počivao u miru Božjem - napisala je Sandra Perković na Facebooku. Oprostila se od čovjeka koji ju je stvorio. I ne samo nju Ivan Ivančić umro je u 77. godini života...

VIDEO

Hrvatska je izgubila jednog od svojih najvećih atletskih trenera. Ivan Ivančić preminuo je u 77. godini. Sa Sandrom Perković osvojio je olimpijsko zlato 2012., no sportašima nije bio samo trener nego i psiholog, životni mentor, ali i brižan roditelj.

- Počivao u miru Božjem - napisala je Sandra Perković na svom profilu na Facebooku. Pridodala je i pjesmu za svog Trendžu, “I Will Always Love You” Whitney Houston.

Sa Sandrom je Ivančić ispisao povijest. Olimpijsko zlato iz Londona kruna je njegove karijere. Rođen je 6. prosinaca 1937. u Grabovici pored Tomislavgrada. Premda je cijeli život navijao za Hajduk, više od 20 godina radio je u Dinamu. Sa Sandrom se razišao početkom 2013., no legendarni Trendžo uvijek je pronalazio nove talente i od njih pravio prvake. 

Od Ivane Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentine Srše, Sandre Perković, do nove generacije - Matije Gregurića i Martina Markovića. Prošle godine Gregurić je postao mlađejuniorski svjetski prvak u kladivu, a Marković je prije malo više od mjesec dana osvojio juniorsko zlato u disku. Od njega je želio stvoriti novu Sandru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako će mi nedostajati. Za atletiku je dao cijeli život, na treninge je dolazio prije osam ujutro, a odlazio poslije osam navečer. On je nezamjenjiv, ne vidim nikoga tko je tako posvećen sportu. Proživljavao je svaki hitac s nama, sve naše probleme, bolesti. Kad god je mogao, povlačio je veze kod doktora da bi nam pomogao. Nikad više neće biti takvog čovjeka kao što je bio Ivančić - rekao nam je tužnim glasom Marković.

Ivančić je imao još jedan nadimak, Div. Tako ga je prozvao njegov najveći prijatelj Mate Parlov.

Do prije nekoliko dana nikad nije bio bolestan. Svaki dan je vježbao i dizao utege s novim atletskim nadama. Međutim, nedavno su ga primili na intenzivnu njegu u KBC Sestara milosrdnica pa na Odjel pulmologije.

Posljednju medalju osvojio je prije samo tjedan dana. Ivan Katanušić uzeo je srebrnu i brončanu medalju u kugli i disku na EP-u za osobe s invaliditetom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida