Obavijesti

Sport

Komentari 48

Suarez: Pa sin mi je tu rođen! Zaslužio sam aplauz Anfielda

Suarez: Pa sin mi je tu rođen! Zaslužio sam aplauz Anfielda
3

Barcelona u utorak na Anfieldu brani dosta komotnih 3-0 iz prve utakmice 1/2-finala Lige prvaka. Ako zabije Suarez neće slaviti gol iako ga je slavio u prvoj utakmici, a očekuje da ga navijači Liverpoola dočekaju aplauzima

VIDEO

Liverpool je u prvoj utakmici 1/2-finala Lige prvaka imao dva-tri zicera i endemski rariretnu statistiku: 53:47 u posjedu lopte... Protiv Barcelone na Nou Campu! No jedina bitna statistika na kraju je uvijek ona najjednostavnija. Samo golovi. A Messi & kompanija to su riješili sa 3-0 pa na Otok stigli u dosta komotnoj situaciji.

Luis Suarez Barcelonin je poziv u ljeto  2014. zaradio baš nakon 3,5 godine igranja za Liverpool. Njega u utorak od 21:00 čeka posebna utakmica.

- U ovom sam gradu i klubu postao dio svjetske nogometne elite, naravno da je za mene ovo posebna priča. Bit će čudan osjećaj istrčati na Anfield, a da nisam u Liverpoolovom dresu. Ako zabijem neću proslaviti gol iz poštovanja prema navijačima, klubu i gradu u kojem sam bio tri i pol godine. Finale je važno, ali respekt je važniji. Zbog mojih godina u Liverpoolu mislim da me čeka više aplauza nego zvižduka. Toliko sam golova ovdje zabio, uvijek davao sve od sebe. Pa sin mi se tu rodio, kćeri pjevaju Liverpoolove navijačke pjesme! Da, mislim da će biti aplauzi, a ne zvižduci. Ako ih ipak čini sretnima da mi zvižde... A nek' zvižde - govorio je Suarez na konferenciji za medije u press-sali Anfielda.

- Znam ovu sredinu, navijači neće stati od 1. do 90. minute bez obzira na rezultat i oni su ogromna Liverpoolova snaga. No mi smo navikli igrati i pobjeđivati u bilo kakvim uvjetima. Igrat ćemo svoju igru. Nebitno je tko Liverpoolu nedostaje, u kojem će sustavu i kako igrati. Mi smo Barca i idemo po finale u svom stilu. A probat će nas stisnuti od prvog zvižduka, naravno, što im drugo preostaje?

Recept za adekvatni odgovor na te nalete Redsa?

- Ma samo trebamo ostati mirni, ne raditi glupe prekršaje i igrati svoj nogomet. Cilj je ući u finale i to sa boljom igrom nego u prvoj utakmici jer Liverpool nam je na Nou Campu napravio previše šansi. Prije godinu dana na Olimpicu smo preopušteno ušli u utakmicu i Roma nas je kaznila. Naučili smo lekciju, sada se to neće ponoviti.

Suarez je zabio gol pred domaćom publikom, ali za njegov gol u uzvratu vjerojatnost je, koliko god to čudno zvučalo, zapravo jako mala.

- Svejedno je tko i gdje zabija dok Barcelona pobjeđuje. Da, znam da u Ligi prvaka ne zabijam van Nou Campa, ali to je nebitno i zbog toga nisam izgubio ni sekundu sna. Ako ispadnemo... E onda ne bi mogao spavati - rekao je Barcelonin Urugvajac koji je zabio Redsima gol u prvoj utakmici i slavio ga, što je posebno zasmetalo brojnim navijačima Liverpoola čiji je ljubimac bio za vrijeme njegove ere na Anfieldu.

Real Madrid vs Barcelona - Spanish Super Cup Second Leg

Njegov trener Ernesto Valverde ima dosta 'jednostavan' plan igre:

- Moramo biti u kontroli zbivanja na terenu. Znamo da će nas napasti svim silama, da će ih publika nositi, da imaju jako brze igrače i da nas mogu staviti u neugodnu situaciju. Čekaju nas teška iskušenja, ali fokusirani smo na sebe, na ono što smo mi u stanju napraviti. A pristup koji tražim od mojih igrača jest: zaboravite na prvu utakmicu i na tih 3-0. Na Anfield dolazimo igrati kao da se igra samo jedna utakmica, kao da je ovo: finale - najavio je Valverde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe