Obavijesti

Sport

Komentari 12

Subašić malonogometaš? Zašto ne! 'San mi je oprostiti se na Poljudu, ali ne u dresu Hajduka'

Subašić malonogometaš? Zašto ne! 'San mi je oprostiti se na Poljudu, ali ne u dresu Hajduka'
7

I dok je Monacom osvajao francusku ligu i harao Ligom prvaka, Subašić bi u Zadru rado igrao mali nogomet. Igrao, ne branio. I bio je vrlo dobar. Profesionalna karijera? Suba marljivo trenira i čeka ponudu, uvjeren da je pred njim još dosta utakmica

VIDEO

Preskakali smo ograde na stadionu da bismo igrali. Ali Danijel nikad nije htio braniti, nego igrati, branio je samo na treninzima. Kad smo međusobno igrali, on nije branio. I dan-danas kad igra mali nogomet, neće braniti.

Pokretanje videa...

00:46

Ispričao je to prije koju godinu Danilo Paunović, nekadašnji nogometaš Zadra, koji je dijelio svlačionicu s Lukom Modrićem i Danijelom Subašićem, a njegov otac Miodrag bio im je trener. I nisu ti zadarski tinejdžeri u ratno doba igrali samo nogomet nego i košarku, natjecali se u čemu god su mogli.

World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark

I godinama kasnije, dok je Monacom osvajao francusku ligu i harao Ligom prvaka, Subašić bi u svom Zadru rado na odmoru igrao mali nogomet. Igrao, ne branio. I bio je vrlo dobar, to govore svi njegovi suigrači (a i suparnici).

Zato vijest da je Subašić 'potpisao' za Varoš Zare i igrat će mali nogomet u županijskoj futsal ligi za one koji ga poznaju i nije tako iznenađujuća.

Što to znači za njegovu profesionalnu karijeru? Zasad ipak ništa. Naš dragi Suba i dalje marljivo trenira s trenerom golmana Tomislavom Rogićem i čeka ponudu koja bi ga zadovoljila. Ne, to nije bogati azijski velikan niti neki klub iz liga petice kojem treba treći golman. Tek toliko, za "nedajbože". Danijel čeka ponudu kluba u kojem će doista braniti. I pokazati da još nije 'za otpis'.

Suba će idući tjedan napuniti 36 godina, za golmana nikako nije prestar i može braniti na visokoj razini. Uostalom, ako bivši engleski reprezentativac Paul Robinson tvrdi da Subašić treba u Liverpool, to dovoljno govori.

- Dugo sam bio u reprezentaciji, ušao sam na mala vrata, a evo, izlazim na velika. Rusija je nagrada za sva odricanja, treninge, putovanja, igranja pod lijekovima i injekcijama, ozljedama... Moj san je oprostiti se na Poljudu, da u 23. minuti odem u svlačionicu i stavim točku na ovu lijepu priču. Eto, to bi za mene bio najljepši mogući oproštaj. U Hajdukovom dresu? A ne, to ne želim. Hajduk mi puno znači, ali nikad se ne bih vratio i uzimao mjesto nekome mladom golmanu na početku karijere. To bi bilo pogrešno. Još je puno dobrog nogometa ispred mene, ako me zaobiđu ozljede još ću dugo braniti. A medalju iz Rusije nosim gdje god idem, a čuvam ispod jastuka, ha, ha, ha... Dres i rukavice idu u okvir na zid, kako one iz finala, tako i protiv Danske i Rusije. Na zid na kome su već dres i rukavice protiv Španjolske, kad sam skinuo penal Ramosu, pa one iz Lige prvaka od Monaca, Europske lige Hajduka... Hvala Bogu, imam jako puno uspomena - rekao je Suba u ekskluzivnom intervjuu za 24sata nakon što se oprostio od reprezentacije.

Nakon SP-a odigrao je svega 18 utakmica i na ružan način nakon osam godina napustio Monaco.

Sad će malo u mali nogomet, ali mirovina nek još malo pričeka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica