Obavijesti

Sport

Komentari 120

Subota je dan istine: Nemamo pravo na kiks protiv Norveške

Subota je dan istine: Nemamo pravo na kiks protiv Norveške
1

Hrvatska je napravila ono što je morala. Pobijedila je Bjelorusiju, ali uz puno više muke nego što se očekivalo. Sad slijede utakmice istine. Moramo pobijediti Norvešku i Francusku

VIDEO

Hrvatska je do već "upisana" dva boda protiv Bjelorusije došla tek u posljednjoj minuti. Jedva, na jedvite jade smo dobili ovu utakmicu i ostali u igri za polufinale. Nije to bilo pravo izdanje "kauboja", daleko od toga. Već za dva dana igramo utakmicu protiv Norveške i ako budemo izgledali kao protiv Bjelorusije, ne piše nam se dobro. Junak je na je ove pobjede na kraju bio Željko Musa, koji je uzeo dvije lopte u završnici.

Iščupali smo tih 25-23, napravili smo ono što smo trebali, ali i Lino Červar je svjestan kako nešto ne štima.

U našoj su skupini nakon prve dvije utakmice 1. kola drugog kruga četiri reprezentacije s četiri boda. Srbija i Bjelorusija su očekivano ispali iz svih kombinacija, Francuska, Norveška, Švedska i Hrvatska će se boriti za polufinale. Šveđani i Francuzi su i dalje u najboljoj poziciji. Te dvije reprezentacije imaju po četiri boda, ali i utakmicu manje od nas i Norvežana.

 

Francuska i Švedska igraju prvu utakmicu u subotu. To je utakmica u kojoj ćemo mi navijati za remi. Eventualni pobjednik te utakmice bit će na korak od plasmana u polufinale. Mi s Norveškom igramo za dva dana. Vrijeme je isto 20.30 sati. Norveška nas je lani pobijedila nakon produžetka u polufinalu SP-a. Da bismo imali šanse za polufinale moramo prvo pobijediti svjetske viceprvake, a nakon toga i svjetske prvake. Ako budemo ovako igrali, teško da ćemo "živi" dočekati to posljednje kolo. Ovakva Hrvatska ne može pobijediti dvije ponajbolje momčadi na Euru.

Šveđanima i Francuzima komotno možemo upisati još po dva boda. Francuzi će gotovo sigurno pobijediti Srbe, a Šveđani Bjeloruse. Dakle, situacija nije nimalo dobra, ali mogla je biti i gora da smo remizirali s Bjelorusima. Taj bi nas remi praktički eliminirao s prvenstva na kojemu tražimo jedino zlato koje nam nedostaje.

Ovako smo ostali u igri, ali moramo puno bolje. Ni dvije pobjede nas do kraja sigurno ne vode u polufinalu, ali bi ipak trebale biti dovoljne. No, hitno se Hrvatska mora "probuditi".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska