Sport

Komentari 51

Suci opet oštetili Rijeku. HNS: Hajdukovac trebao dobiti crveni

Suci opet oštetili Rijeku. HNS: Hajdukovac trebao dobiti crveni

A Fran Jović mogao bi na hlađenje na neko vrijeme. Čak tri velike pogreške napravio je na utakmici Gorice i Šibenika (1-1). Pokazao je tri crvena kartona te dosudio penal

Iza nas je 11. kolo HNL-a, a nakon tri dana Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu suđenja. U derbiju kola Hajduk je pobijedio Rijeku 1-0 golom Chida Awaziema u drugom poluvremenu, no igrač Hajduka morao je dobiti drugi žuti karton u 21. minuti zbog povlačenja suparničkog igrača. Riječani su se žalili na suđenje nakon utakmice. S razlogom. 

Zanimljivo, suci su istog igrača propustili isključiti i na poljudskom Jadranskom derbiju kada su Splićani slavili 2-0, a Nigerijac je trebao i tada dobiti drugi žuti karton zbog prekršaja na centru. 

Riječani su na samom početku utakmice u nedjelju tražili penal nakon što je lopta pogodila u ruku Dina Mikanovića, sudac Igor Pajač odmahnuo je rukom, a komisija se složila s njim.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL

- 2. minuta: Kontakt ruke braniča i lopte unutar kaznenog prostora nije prekršaj PNI-e. KNS HNS-a procjenu suca smatra ispravnom. 21. minuta: Incident u kojem je branič Hajduka počinio prekršaj “očiglednog držanja” suparnika KNS HNS-a smatra disciplinski kažnjivim opomenom. Uz razmatranje da je isti igrač prethodno opomenut, trebao je biti isključen iz igre.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL

A Fran Jović mogao bi na hlađenje na neko vrijeme. Čak tri velike pogreške napravio je na utakmici Gorice i Šibenika (1-1). Pokazao je čak tri crvena kartona te dosudio penal. Crvene kartone dobili su Pršir i Julardžija kod Gorice te Arai kod Šibenika. Po mišljenju Komisije, Pršir i Arai su nepravedno isključeni, a ni penal nije postojao. 

- 55. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Gorice, KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e (disciplinske mjere).

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Gorica sastali se u 11. kolu Prve HNL

- 73. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Šibenika KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e  (disciplinske mjere).

- 81. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Kontakt između braniča Gorice i napadača Šibenika KNS HNS-a ne razmatra kao prekršaj PNI-e.

Najčitaniji članci