Obavijesti

Sport

Komentari 89

Dalić ostaje, ali bez ugovora, a play-off igramo na Maksimiru!

Dalić ostaje, ali bez ugovora, a play-off igramo na Maksimiru!
4

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prema očekivanjima je potvrdio da će izbornik Vatrenih i u dodatnim kvalifikacijama biti Zlatko Dalić, koji je u Ukrajini napravio sjajan posao

VIDEO

Zlatko Dalić ostaje izbornik Hrvatske. Reprezentaciju će voditi i u dodatnim kvalifikacijama te pokušati izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, odlučio je izvršni odbor Hrvatskoga nogometnog saveza na sjednici u ponedjeljak u Zagrebu.

- Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti - priopćio je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

- Bio sam sa Zlatkom na ručku u subotu u Varaždinu, on je prihvatio sve. Ne želim uopće razmišljati o neuspjehu. Koliko je on pošten prema reprezentaciji, dovoljno govori o tome što je ovo prihvatio i za ove dvije utakmice neće imati ni ugovor niti će dobiti ikakvu nagradu. Sjest ćemo tek nakon što završi play-off. Bitno je da on sad ima mirnoću. Mislim da se diglo previše buke u ovih četiri-pet dana. Mi smo željeli Dalića, ali smo morali čekati odluku Izvršnog odbora.

Domaćin utakmice play-offa bit će zagrebački Maksimir. Objavljene su i cijene ulaznica za tu utakmicu. Najskuplja će biti 200 kuna (tribina zapad dolje), za istočnu će tribinu i zapad gore iznositi 100 kuna, a za sjevernu i južnu 60 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

- Što se tiče Maksimira, odlučili smo se zbog sigurnosti da se igra u Zagrebu iako smo Osijeku bili obećali prvu iduću utakmicu. Rođeni sam Osječanin, znam da smo obećali da ćemo baš u Osijeku odigrati tu utakmicu. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku. Još smo kažnjeni jednom utakmice zabrane igranja pred praznim tribinama (kvalifikacije za Euro 2020.), nećemo taj dvoboj odigrati u Osijeku, već onaj prvi kojem će prisustvovati gledatelji - kazao je Šuker.

Rekao je kako u play-offu ne želi Grčku iz sigurnosnih razloga i putovanja navijača, a tko zna bi li to bilo dopušteno.

- Znamo kakva je situacija s našim navijačima, pitanje je bi li uopći i oni smjeli putovati tamo. Sjetite se problema s navijačima protiv PAOK-a, onih bakljada i napada na autobus sa suparničkim navijačima. Tu će biti dosta tema o kojima ćemo odlučivati u hodu - poručio je Šuker.

Sjednica izvršnog odbora HNS-a oduljila se pa je zakazano obraćanje medijima, prvotno planirano za 13:30, kasnilo sat i 45 minuta. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i odluka o konačnom odustajanju od gradnje kampa na Sveticama, no ona je prebačena za sljedeću sjednicu.

- Vidjet ćemo što je najbolje za kamp i koliko imamo novca za taj projekt pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju - zaključio je Šuker.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Mundijal je u utorak u 14 sati u sjedištu Fife u Zürichu, a Hrvatska će biti među nositeljima. Potencijalni protivnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu