Obavijesti

Sport

Komentari 70

Šuker: Navijam za Zvezdu jer je jedina iz regije u Ligi prvaka

Šuker: Navijam za Zvezdu jer je jedina iz regije u Ligi prvaka
1

Crvena Zvezda i Liverpool igrat će u 4. kolu grupne faze Lige prvaka, a čelni čovjek HNS-a Davor Šuker rekao je kako u Ligi prvaka navija za Crvenu Zvezdu kao predstavnika regije u europskoj eliti

VIDEO

Pratim Crvenu Zvezdu i navijam za njih jer su jedini klub iz regije među europskom elitom, rekao je u razgovoru za Blic Davor Šuker.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza dao je intervju za srpski portal i iznio svoje mišljenje o beogradskom klubu u ovoj sezoni Lige prvaka.

- Zvezda je veliki klub i zaslužuju biti dio Lige prvaka. To je veliki uspjeh jer su dosad s naših prostora to uspjeli samo Dinamo, Partizan i Maribor. Ne treba im uzeti za zlo rezultate jer nije sramota primiti deset golova od Liverpoola i PSG-a - započeo je razgovor Šuker i dodao:

- Javnosti je potrebno objasniti kako je sam ulazak u Ligu prvaka velik uspjeh. I Dinamo je primao po 15 golova, Partizan se isto nije proslavio... Velik razlog tome je novac kojeg drugi imaju više od nas. Ne bi trebalo 'pucati u njih' nego im dati podršku jer se ulaskom u Ligu prvaka za naše prilike zarađuje veliki novac.

Pohvalio je i aktualnog hrvatskog prvaka iz Zagreba koji je u zadnjih deset godina zaradio dovoljno novca od igranja u europskim natjecanjima.

- Dinamo je svake godine od Uefe dobio 40 ili 60 posto više novca nego ostali i zato je bio prvak Hrvatske 11 godina zaredom. Lakše je svake godine igrati u Ligi prvaka i dobivati puno novca - sve su pobjeđivali u kvalifikacijama, ali nisu se proslavili u grupnoj fazi. Uzmite primjer Olympiakosa, BATE Borisova, Rosenborga koji su dugo neprikosnoveni u svojim državama, a sve zahvaljujući Europi.  Zato treba objasniti Partizanu, Vojvodini i ostalim klubovima da idu na prvo mjesto, a ne da se kasnije žale zbog novca. Novac je zarađen od Uefe i Lige prvaka - rekao je Šuker.

Što se tiče budućnosti hrvatske nogometne reprezentacije nije zabrinut, a istaknuo je kako je potrebo izgraditi nacionalni stadion.

- Naravno da je teško kad ostanete bez igrača poput Ćorluke, Sube i Mandžukića, ali kroz povijest je vidljivo kako 95 posto reprezentativaca Hrvatske dolazi iz mlađih selekcija, to je naša formula uspjeha. Ulažemo u mlade igrače, a talenta, hvala Bogu, ima. Novca ne nedostaje, ali reprezentaciji je potreban stadion od 30 000 mjesta koji bi se višestruko isplatio svima - i lokalnoj zajednici i državi. Pogledajte stadion u Budimpešti od 25 000 mjesta, ne treba nam stadion od 50 - 60 tisuća mjesta, već solidan nacionalni stadion.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica