Obavijesti

Sport

Komentari 318

Šuker predsjednik, a Zdravko Mamić potpredsjednik HNS-a

Šuker predsjednik, a Zdravko Mamić potpredsjednik HNS-a
1

Davor Šuker dobio je novi četverogodišnji mandat na čelu HNS-a. Davor je bio jedini kandidat. Zdravko Mamić je, na prijedlog Šukera, postao prvi potpredsjednik saveza

VIDEO

Davor Šuker danas je na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza dobio novi četverogodišnji mandat. Zdravko Mamić je, na Šukerov prijedlog, postao prvi potpredsjednik saveza. Ostala četvorica potpredsjednika su Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Šuker je bio jedini kandidat za predsjednika, a na skupštini u Hypo Centru u Zagrebu izabran je jednoglasno.

- Pri dolasku sam često govorio - budi ponosan. Doista, možemo biti ponosni na svoj rad, postigli smo lijepe sportske uspjehe. Uz brojne lijepe trenutke bilo je i tužnih, oprostili smo se od Vlatka  Markovića, otišli  su Josip Kuže, Alen Pamić, Robert Komen. Rezultati na travnjaku prvi su kriterij uspjeha. I oni nam omogućuju daljnji razvoj nogometa na svim razinama. Izvršni odbor je postavio Niku Kovača za izbornika što je bila izvrsna odluka - rekao je Šuker i dodao:

- Savez je učinio sve da imamo dobre rezultate u Brazilu. Točno na 102 godine saveza igrat ćemo protiv Brazila, bit će to dosad neviđena promocija Hrvatske. Na prvenstvima svijeta su i naše reprezentacije ispod 17 i 20 godina.

Šuker je uoči glasovanja održao još jedan govor.

- Ponosan sam sto smo na pola mandata ostvarili ciljeve koje smo postavili. Imamo odlične odnose s gradonačelnikom Bandićem s kojim smo dogovorili gradnju kampa na Sveticama, kraj stadiona Maksimir. Vjerujem da ćemo graditi i po drugim centrima u Hrvatskoj. Uskoro ćemo na Trgu bana Jelačića otvoriti novi veliki multimedijalni centar za hrvatske navijače. Savez ne može graditi stadione, ali pomažemo u gradnji terena. Lobiramo za gradnju novog stadiona, ali ga ne možemo graditi sami. Ne možemo dopustiti  da izolirani incidenti stavljaju Hrvatsku u nepovoljnu situaciji. Moramo se boriti protiv rasizma i huliganizma i ilegalnog klađenja.Najvažnije je da smo jedinstveni. Zahvaljujem se Zagrebačkom nogometnom savezu na nominaciji. Budimo ponosni - rekao je Šuker.

Nakon prigodnog filma o turniru za mlađe kategorije u Vukovaru podnesen je izvještaj o radu izvršnog odbora saveza, koji je prihvaćen jednoglasno. Izvještaj o radu s mlađim reprezentacijama podnio je Romeo Jozak.

Prijedlog završnog računa za 2013. godinu i plan za 2014. godinu također je usvojen. U 2013. ostvareni prihodi su bili 97 milijuna kuna i dvije stotine tisuća kuna, rashodi su bili jednaki.

Za sljedeću  godinu se planira prihod od 193 milijuna kuna, dočim bi rashod trebao biti 164 milijuna kuna. Očekuje se, dakle, 29 milijuna kuna viška.

Mamić: Huligani žele nametnuti svoja pravila

- Naši klubovi igraju europska natjecanja i nemojmo zatvarati oči pred problemima. U Hrvatskoj nema rasizma, ali zbog jednog detalja, gdje se meni viče da sam cigan, to se tretira kao rasizam. I Dinamo je već zbog toga sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Dosad sam bio sam koji sam upozoravao javnost - rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- Molim vas da shvatimo ovaj problem ozbiljno i da educiramo sve oko toga. Mi smo svjedoci pakla na određenim stadionima, vidimo kako određene huliganske grupe žele nametnuti na tribinama svoja pravila i zato tražim od skupštine HNS-a i od svih u nogometu da obavljaju svoj posao kako nalažu propisi. I da počnemo provoditi propise Uefe. Hvala predsjedniku što je upozorio na taj problem i želim mu da dugo vodi savez - rekao je Mamić.

Šuker: Najlakše je pljuvati i napadati jedan klub

Nakon održane skupštine novi, stari predsjednik HNS-a Davor Šuker obratio se medijima na konferenciji i izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju.

- Hvala skupštinarima, atmosfera je bila veličanstvena, pobjednička. Želimo da nas svi iz nogometa respektiraju, svi bi htjeli samo smo u Top 10 reprezentacija - rekao je Šuker i osvrnuo se na stanje u HNL-u:

- Na nama je da pomažemo ligi, a ne da ju vodimo. Najlakše je pljuvati i napadati jedan klub. 

Kratko je prokomentirao izjave članova inicijative Za naš Dinamo koji tvrde da je Šuker Mamićeva marioneta.

- Nije baš tako, trebamo dati šansu tko je napravio toliko dobroga zadnjih 10-15 godina.

Nagrada Anti Pavloviću

Članovi Skupštine HNS-a odali su priznanje dugogodišnjem djelatniku Saveza, Anti Pavloviću. Izvršni odbor HNS-a je odlučio  da se Pavloviću dodijeli nagrada za životno djelo, Skupština je potvrdila tu nagradu. 

- Nitko kao HNS nije toliko učinio za promidžbu države. Svi koji su sudjelovali u radu hrvatskog nogometa moraju stoga biti ponosni. Hrvatska obilježava 100 godina smrti pjesnika Antuna Gustava Matoša. On je najveći navijač hrvatske reprezentacije, još davno je napisao: Samo tebe volim Croatijo... - rekao je Ante Pavlović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju