Sport

Komentari 153

Šukera napali rekreativci: 'Pa nećemo kamp ograditi žicom'

Šukera napali rekreativci: 'Pa nećemo kamp ograditi žicom'

Pa nisu li te Svetice oduvijek bile namijenjene građanima, prekinuli su rekreativci Šukerov govor povodom gradnje kampa. Nećemo ga ograditi žicom, rekao je Davor

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić prigodnim govorom objelodanili su novinarima odluku o zajedničkom građenju kampa hrvatske nogometne reprezentacije na Sveticama.

Njihove govore prekidali su nervozni povici sportskih rekreativaca, koji su očito nezadovoljni takvim raspletom situacije.

- Pa nisu li te Svetice oduvijek bile namijenjene građanima? - bio je prvi prekid Šukerovog izlaganja.

- Bit će to centar na ponos i diku svih nas, pa nećemo ga ograditi bodljikavom žicom - odgovorio je Šuker.

- Kakva je to ideja raditi kamp u centru grada i tjerati rekreativce? - nastavili su prosvjednici.

- Bit će očuvana atletska staza. A teniskih terena Zagreb i Hrvatska imaju dovoljno - pričao je Šuker, a iz tih rečenica da se shvatiti da tenisa na Sveticama više neće biti.

Bilo je tu i neugodnih povika 'Vrtite milijarde, a mi na cestu', a predsjednik HNS-a Šuker pokušao je uzavrele duhove smiriti pozivom na razgovor u HNS, što su rekreativci odbili. 

Inače, Ivica Lovrić govorio je kako je 'zadovoljan suradnjom Saveza i Grada na ovom projektu', a Davor Šuker ipak je uspio reći da će 'hrvatska reprezentacija, ne samo A, već i mnoge mlađe selekcije konačno imati svoj pravi dom'.

- Očekujemo da će nam i Uefa pomoći i gradnji će se pristupiti jako, jako brzo.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić 'preskočio je' predstavljanje gradnje kampa, vjerojatno i svjestan da bi, poput Šukera, mogao biti na meti nezadovoljnika.

Najčitaniji članci