Sport

Komentari 8

Sukobili se huligani Zrinjskog i Veleža: Uhićeno deset navijača

Sukobili se huligani Zrinjskog i Veleža: Uhićeno deset navijača

Skupina od oko 50 Ultrasa, navijačke skupine Zrinjskog, sinoć je upala u mostarsko naselje Donja Mahala u vrijeme policijskog sata i sukobila se sa skupinom Red Army, navijačima Veleža

Jedna osoba je teže ozlijeđena tijekom protekle noći u obračunu navijačkih skupina i građana u južnom dijelu Mostara.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjed Ultrasa zbog policijskog sata

Prema medijskim navodima skupina od oko 50 mladića, pripadnika navijačke skupine Zrinjskog Ultrasa, upala je u mostarsko naselje Donja Mahala u vrijeme policijskog sata gdje su se sukobili s mještanima i skupinom Red Army, navijačima Veleža. Tom prigodom jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede te je smještena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Policija je za sada privela 10 izgrednika. 

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića u obračunu su korišteni razni predmeti, a policija je spriječila teže izgrede.  

“Policija je spriječila eskalaciju nasilja i tijekom samog događaja i kasnijim operativnim radom, uhićeno je 10 osoba”, rekao je Marić. 
Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zatražio je najoštrije kažnjavanje izgrednika. 

”Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napada na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izviješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne“, rekao je Kordić. 

Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.   

Najčitaniji članci