Obavijesti

Sport

Komentari 95

'Sumnjali ste u Strinu i Schifu, a zaustavili su Silvu i Cassana'

'Sumnjali ste u Strinu i Schifu,  a zaustavili su Silvu i Cassana'
1

'Za Strinića su mi iz Saveza i medija govorili da 'on to ne može', ali ostavio je trag. Imao je protiv sebe Duffa, Maggija i Silvu. Schifo se nosio s Keanom, Cassanom...'

VIDEO

Slaven Bilić jutros je održao posljednju press konferenciju, a večeras je na HTV-u izgovorio i posljednje riječi.

- Radio sam najbolje što sam mogao, suradnici i ja smo dali sve od sebe. Ovo nije maksimum generacije jer su sposobni otići do kraja, to je bio moj plan i 2008. godine. Treba se dosta stvari poklopiti, ali to ne znači da se loše radilo - počeo je izbornik u odlasku pa se osvrnuo na sve tri utakmice:

- Sve smo ih odigrali odlično. Protiv Talijana nije bilo dobro 1. poluvrijeme jer smo se prepali, ali smo se fantastično vratili i zaslužili bod. Protiv Španjolske treba realizirati što ti ponude. Oni su najbolja momčad na svijetu kad nemaju loptu. Možemo pričati o sreći, ali to je pitanje kvalitete. Protiv njih smo oštećeni minimalno za jedan penal, možda i dva. Rekao sam igračima da je 'furija' precijenjena i da nije Barcelona. Na poluvremenu su postali svjesni da se s njima može jer smo se lakoćom branili. U nastavku su bili kao lavovi.

Bilo je predobrih šest godina. Bilo je i muke. Posljednje dvije godine bile su stvarno teške

Kaže kako su odrasli nakon Istanbula.

- Rasli smo iz dana u dan, sve je bilo posloženo da odemo dosta daleko. Postali smo zreli kao ekipa, kao ljudi, odrasli preko noći, preko Istanbula na fenomenalan način. Ne znam koliko su drugi radili, ali garantiram da nitko nije radio kao mi. Toliko predano, pogođenih treninga, isplaniranih do minute. Rekao sam im da nitko nije zaslužio rezultat na Euru više od njih.

Bilić ističe kako ima pozive kondicijskih trenera iz cijelog svijeta koji su fascinirani trkačkom moći igrača. A neki od njih posebni su ga oduševili.

- Nacija je ostala iznenađena s par upitnika, a volio bih da se popravi odnos prema njima, promijeni mišljenje, radi tih momaka i radi novog izbornika. To su Schildenfeld, Strinić i Dujmović. Za Strinića su mi iz Saveza i medija govorili da 'on to ne može', ali ostavio je trag. Imao je protiv sebe Duffa, Maggija i Silvu, kasnije Navasa i odigrao je bez greške. Schildenfeld se nosio s Keanom, Cassanom, Balotellijem i Torresom.

Izdvojio je još i Mandžukića.

- Mandžukić je bio jedan od naših glavnih aduta, ali nije nikakvo iznenađenje. Već je godinu i pol zvijezda Bundeslige, kompletan i izvanredan igrač.

Novom izborniku ostavlja sjajnu momčad.

- Siguran sam da je ova reprezentacija u odličnom sastavu. Imamo polivalentne igrače, bez izmjena možemo se prebaciti u drugi sistem. Negdje ima upitnika, negdje smo tanki, ali odlazim mirne duše. Bilo je predobrih šest godina, uživao sam. Bilo je i muke, teških situacija. Posljednje dvije godine bile su stvarno teške, ali uživao sam svaki dan s igračima, suradnicima i sve me stavlja u situaciju da sam jako tužan što idem. To će mi nedostajati. Sad se želim okušati u klupskom nogometu. Tko zna što će biti za nekoliko godina, ako će me opet htjeti ovdje, nisam siguran da bih prihvatio jer te toliko troši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka