Sport

Komentari 7

'Super Mario' ispunio snove srpskom novinaru: Izašao je u susret dječaku iz rivalske Srbije

'Super Mario' ispunio snove srpskom novinaru: Izašao je u susret dječaku iz rivalske Srbije

'Ako uzmeš izjavu Modrića ili Mandžukića dobit ćeš posao, rekao mi je moj tadašnji urednik, na što sam u sebi opsovao znajući da se neću vratiti kući bez riječi bar jednog od dvojice', prisjetio se Simanović

Šesti rujna je, 2013. godina. Srbija čeka Hrvatsku u Beogradu. Euforija ni blizu kakvu su priželjkivali gosti, iznenađeni u razgovoru sa mnom, vjerojatno iz razloga što je tadašnja momčad Siniše Mihajlovića izgubila sve šanse da se nađe na Mundijalu u Brazilu, napisao je u uvodu teksta za B92.net Miloš Simanović koji se povodom odlaska Marija Mandžukića u mirovinu prisjetio početka novinarske karijere. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Mandžukićev intevju u Milanu

Simanović je iz svoje perspektive opisao kako je 'Super Marija' zapamtio za sva vremena pa se vratio osam godina unazad opisavši kako mu je hrvatski nogometaš ispunio dječački san. 

"Ako uzmeš izjavu Modrića ili Mandžukića dobit ćeš posao", rekao mi je moj tadašnji urednik, na što sam u sebi opsovao znajući da se neću vratiti kući bez riječi bar jednog od dvojice", piše Simanović koji je bio svjestan važnosti događaja kao što je utakmica između Srbije i Hrvatske. 

Nakon što se Simanović uspio probiti do stadiona, prvi na red došao je Modrić. 

"Luka, može izjava?", pitao sam, na što sam momentalno dobio negativan odgovor, ali kao klinac željan dokazivanja nisam odustajao", piše Simanović koji se potom obratio Mandžukiću:

"Ako mi daš izjavu dobit ću posao", morao sam se snaći, na što nisu bili imuni Darijo Srna i Domagoj Vida, vršeći dodatan pritisak na Mandžu. Ispoštovao je mladog novinara riječima 'jedva čekam osjetiti atmosferu Marakane i novi bitan dvoboj s Nevenom Subotićem", prisjetio se Simanović. 

Nazvao je urednika kako bi provjerio što mu je potrebno od dokumentacije te usputno pohvalio kako je odradio posao. 

"Željko, ima da malog zaposlite. Držim te za riječ", obratio se kapetan "kockastih" Srna mom tadašnjem uredniku prilikom ćaskanja sa srpskim novinarima nakon utakmice koja je završila 1:1", piše Simanović. 

Serie A - AC Milan v Atalanta

Srpski novinar u tekstu je imao same riječi hvale za Mandžukića koji je prije nekoliko dana u 35. godini života objavio kraj velike igrače karijere. 

POGLEDAJTE LIVE PRIJENOS DUGOOOČEKIVANE BORBE VASO vs. CROATA: 

"To je moje pamćenje na Marija Mandžukića, zahvalnog nogometaša, koji je kao napadač znao odraditi puno više od ubacivanja lopte preko gol crte kao što su presing, upornost i neke taktičke osobine atipične čak i za Italiju. A da ne pričamo u osjećaju za prostor i za gol...Ipak, veličinu je pokazao i izvan terena kada je jednom nepoznatom dječaku iz rivalske Srbije izašao u susret i otvorio mu put", zaključio je Simanović.