Obavijesti

Sport

Komentari 8

Superklinci stižu: Sinovi velikih igrača krenuli očevim stopama

Superklinci stižu: Sinovi velikih igrača krenuli očevim stopama
5

NASLJEDNICI Zidane, Kluivert, Weah, Hagi i Simeone pobrinuli su se da njihova prezimena u nogometu i dalje plijene pažnju. Njihovi sinovi danas traže svoj put do nogometne slave koju su dosegli njihovi očevi...

VIDEO

Rijetki su primjeri kao iz talijanske obitelji Maldini. Otac Cesare bio je slavan igrač, također i trener, a njegov sin Paolo jedan je od najvećih defenzivaca svih vremena. 

U domaćim okvirima vrijedi istaknuti obitelj Kranjčar - otac Zlatko legenda je Dinama i bečkog Rapida, a sin Niko osvajao je prvenstva s Dinamom i Hajdukom, te zapaženo igrao u engleskom Premiershipu, kao i hrvatskoj reprezentaciji.

U svijetu nogometa sve češće se pojavljuju neki novi klinci čiji su očevi bili fenomenalni igrači (danas čak nekih od njih i treneri).

Evo tko je ušao u najuži popis...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

George i Timothy Weah

Liberijac George Weah bio je najbolji igrač svijeta 1995. godine. Igrao je u velikom Milanu, bio rasna špica i terorizirao sve obrane svijeta. Ostaje upamćen kao jedan od najvećih napadača svih vremena, u 33. godini dobio je sina Timothyja.

Danas je Timothy postao član PSG-a, ali da bi dosegnuo barem dio očeve slave, morat će pokazati doista neku posebnu čaroliju.

Patrick i Justin Kluivert

Patrick Kluivert bio je prva špica Barcelone i Nizozemske, a drugog sina Justina dobio je u 22. ljetu života. Osvojio je i Ligu prvaka, a Justin nastoji ići njegovim koracima.

Trenutno je član udarne momčadi Ajaxa i već je igrao u finalu Europske lige. Poput oca, i on igra u napadu i ima 'ono nešto', tu čaroliju u nogama.

Gheorge i Ianis Hagi

'Maradona s Karpata' popularan je nadimak najvećeg rumunjskog igrača svih vremena, Gheorghea Hagija. On je u 33. godini igrajući za Galatasaray dobio sina Ianisa koji je danas član Fiorentine.

Poput oca, Ianis operira u ofenzivi, najbolje se snalazi kao polušpica i talijanski klub ima velika očekivanja od njega. U dobi od 17 godina platili su ga preko tri milijuna eura!

Diego i Giovanni Simeone

Giovanni Simeone postaje polako prava faca u Italiji. Skrenuo je pozornost na sebe u prosincu prošle godine kada je u dresu Genoe zabijao i velikom Gigiju Buffonu protiv Juventusa.

Za razliku od oca Diega 'Chola', on igra u napadu i posve je različit tip igrača. Diego je bio veznjak zadužen za 'prljave poslove' koji je igrao u Laziju i Interu, a Giovanni je trenutno prva špica nešto manjeg kluba.

Čini se da je talentiraniji od oca, barem s loptom u nogama...

Zinedine i Enzo Zidane

Prije nekoliko dana, španjolski je prvoligaš Alaves potpisao Enza Zidanea. Taj talentirani veznjak nema mjesta u Realu, čak niti kod oca Zinedinea kao trenera, pa je sreću morao potražiti u manjoj sredini.

Zinedine je Enza dobio u 22. godini života i to dok je igrao u francuskom Bordeauxu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener