Obavijesti

Sport

Komentari 11

Superklinci žive američki san: Ana je pobjedu posvetila sestri

Superklinci žive američki san: Ana je pobjedu posvetila sestri
4

AMERIČKI SAN Ana Konjuh (15) i Borna Ćorić (16) u istom su danu osvojili US Open. Jedino su Amerikanci imali pobjednike istog dana u zadnjih 50 godina...

VIDEO

Ovo je za povijest. Samo su Amerikanci imali svoje pobjednike istog dana u zadnjih 50 godina. Mi smo čudo. Daj Bože da jednog dana tako uzmu i seniorske naslove, uzbuđeno je govorio Mario Konjuh nakon što su njegova kći Ana (15) i Borna Ćorić (16) osvojili juniorske naslove na US Openu u New Yorku.

Tata Konjuh feštao je uz teniske terene u Dubrovniku, okupili su se prijatelji i rodbina, nazdravljao je šampanjcem.

- Obično je 13 nesretan broj, a za Anu je bio magičan. U 2013. je osvojila Australian i US Open, bila je prva juniorka svijeta i tko može poželjeti išta bolje - rekao je Mario.

Slavilo se i “preko bare”.

- Naš prijatelj iz Dubrovnika ima restoran u New Yorku i tamo su za Anu bili priredili malo iznenađenje. Nazdravili su i zasluženo uživali - otkrio je ponosni tata Konjuh.

U samo godinu dana obitelj Konjuh prošla je, kaže Mario, put od pakla do raja. Anina starija sestra Antonia teško je oboljela, od rijetke vrste upale mozga, od koje boluje samo 50-ak ljudi u svijetu. Antonia je 40-ak dana vegetirala u bolnici, ali se, kaže tata, oporavila uz Božju pomoć.

- Antonia je danas dobro, sve se otvorilo i na zdravstvenom i sportskom polju. Ana je i ovu pobjedu posvetila sestri. Nažalost, nije ju mogla povesti u New York - kazao je Mario.

Razloga za slavlje ima i Damir Ćorić, oduševljen rezultatima sina Borne u New Yorku.

- Slavlje? Tek nakon Umaga. Nema opuštanja - kaže Damir, čiji će sin igrati za Hrvatsku u Davis Cupu protiv Velike Britanije ovog vikenda.

Borna tenis igra zbog oca.

- Nije bilo nikakvih čarobnih štapića, vidio je mene kako igram rekreativno i već mu se kao dječaku svidjelo. A to da se izdvaja od vršnjaka nisam primijetio ja nego treneri - kaže Damir, koji se ne plaši prelaska u profesionalni tenis:

- Pa Borna je već uspješan i među seniorima. Osvojio je nekoliko Futures turnira sa 16 godina, sad će igrati u reprezentaciji i njegov put je više nego uspješan.

Borna ima i snažnu potporu.

- Moramo zahvaliti njegovu mentoru Goranu Ivaniševiću. Evo, i Ivan Ljubičić je u kontaktu s Bornom, a Mario Ančić gledao je njegove mečeve kao navijač u New Yorku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe